"Tot està perfectament protocolaritzat en matèria de seguretat i les competències estan molt ben definides. Continuarem treballant conjuntament". És el que ha dit el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, a la sortida del grup de coordinació que es va crear pels atemptats quan se'ls ha preguntat per la possibilitat de reforçar les competències dels Mossos. A més ha assegurat que "queda molta feina per fer" i que per això Generalitat i Estat es continuaran reunint.

Per la seva banda, el conseller d'Interior, Joaquim Forn, ha enaltit la "relació normal d'intercanvi d'informació" que ambdues administracions han tingut des del primer moment, i ha insistit que queda molta feina per fer en l'àmbit internacional malgrat que la cèl·lula terrorista ja s'ha desactivat.

reunió millo trapero forn   Sergi Alcàzar

Millo també ha explicat que s'estan investigant "connexions internacionals i els mecanismes" que van facilitar els atacs, fet que fa necessari que es continuï mantenint l'extrema coordinació entre totes les administracions i cossos i forces de seguretat.

Tant Millo com Forn han insistit que la Generalitat i l'Estat abordaran a partir de setembre l'accés dels Mossos a la informació policial estatal i europea, una mesura que es va acordar en la Junta de Seguretat de juliol però que encara no s'ha posat en marxa.

reunió millo trapero forn   Sergi Alcàzar 2

Forn ja ha parlat d'això tant amb el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, com amb el secretari d'Estat de Seguretat, José Antonio Nieto, i ha dit que ambdós han manifestat la voluntat de materialitzar com més aviat millor els acords de la Junta de Seguretat.