El professor d’Estudis Ibèrics del Trinity College Thomas Harrington ha estat un dels assistents a la conferència pronunciada pel president Carles Puigdemont aquest dilluns a la Universitat de Harvard i qui ha participat al debat per rebatre els arguments de l’exdiputat del Partit Popular José María Beneyto, qui acusava l’independentisme de dividir Catalunya.

Bon coneixedor de la llengua i la realitat catalanes, Harrington considera que l’acte ha estat “necessari” malgrat “les pressions”. “Sabem que el govern espanyol no vol que hi hagi aquest tipus de diàleg”, ha assegurat en declaracions a El Nacional.

Així mateix, el professor universitari ha assegurat que algunes de les preguntes s’han fet “des de la ignorància”, com ara les referents a una suposada “violència contra els hispanoparlants a Catalunya”, que ha titllat d'“exageracions terribles de periodisme barat”.

De fet, Harrington assegura que s’ha pogut copsar que les preguntes “tenien un esperit sospitós”, fetes per persones que “no coneixen bé la gent de Catalunya”.