Dura crítica d’ERC al PDeCAT que l’acusa de voler marcar perfil propi i obrir la porta a remarcar les diferències internes de JxSí amb votacions diferenciades al Parlament. Un comportament, que estan impulsant des de la direcció que capitanegen Artur Mas i Marta Pascal i que ha estat criticada pel portaveu d’ERC, Sergi Sabrià.

El portaveu republicà ha considerat que “en el moment actual” de la política catalana i en plena fase final del procés caldria que “tothom estigués més pendent del país que no pas del partit”.

Per contra, Sabrià ha afirmat que a ERC “no estan gens pendents d’unes eleccions ni del partit” i que “només pensen en el referèndum”, i afegeix que “creiem que tothom hauria de fer el mateix”, una referència clara cap al comportament del PDeCAT.

Tot i aquesta crítica, Sabrià afirma que no té “cap dubte” que “en tot el que fa referència al procés han anat, van i hauran de seguir anant a una perquè és el que toca ara mateix”. 

Per la seva banda, Joan Tardà ha assegurat a través de Twitter que polèmiques com les gravacions de David Bonvehí només volen "crear mala maror entre independentistes", l'objectiu d'alguns "sectors poderosos catalans", segons assegura.