El jutge imputa al director d'El Vallenc, Francesc Fàbregas, tres delictes per l'1-O; l'acusa de desobediència, prevaricació i col·laboració en la malversació de cabals. El director estava citat a les vuit del vespre a la caserna de la Guàrdia Civil de Tarragona on s'ha acollit al dret de no declarar.

director el vallenc ACN

Mentrestant, fora de les dependències policials, unes 200 persones estaven concentrades per donar suport al director. A la cita hi han acudit convocats per l'ANC, Òmnium, ERC, el PDeCAT i la CUP. Molts dels concentrats portaven pancartes a favor de la independència, la democràcia i el referèndum, i han plantat una urna amb la qual han simulat una votació i han corejat càntics independentistes.

concentració guàrdia civil tarragona ACN

Fàbregas ha entrat a la comissaria a les 19.50 hores acompanyat del seu advocat, després de més de cinc hores d'escorcoll a la seu del setmanari que dirigeix. La causa està sota secret de sumari. 

Fàbregas ha denunciat l'escorcoll dient que "No hi ha dret perquè no hem comès cap delicte i ens han tractat com a delinqüents". "Diuen que hem fet unes paperetes però no s'han endut res perquè no han trobat res", ha afegit el director.

Quatre agents de la Guàrdia Civil han entrat al local d'aquest setmanari a Valls (Alt Camp), a quarts de dotze, i s'han reunit amb el director, durant tres hores. Mentrestant, una dotzena d'agents han vigilat les instal·lacions del diari, davant la protesta de centenars de ciutadans.

Cap a les tres del migdia els agents han abandonat les instal·lacions.