Després del "desconcert" generat pel ple d'aquest dimarts, la CUP continuarà lluitant per proclamar la independència. En aquest sentit, ha exigit al president Carles Puigdemont que fixi un límit al període de negociació i diàleg. El portaveu del Secretariat Nacional, Quim Arrufat, ho ha situat aproximadament en un mes. En una roda de premsa posterior al ple, també han anunciat que traslladaran al seu Consell Polític la possible suspensió de la seva activitat parlamentària ordinària.

Segons ha explicat Quim Arrufat, ha estat el president Puigdemont qui, una hora abans de l’inici del ple, “ha canviat tots els guions”. No era el ple que havien previst ni treballat amb Junts pel Sí i el Govern, ha afegit. Els anticapitalistes han assenyalat que, per la “pressió internacional” per l’obertura d’un diàleg, el cap de l’executiu no ha considerat “convenient” la proclamació de la independència de Catalunya. La CUP ha assegurat que no és una “posició compartida”, i que no han aconseguit fer moure JxSí d’aquí.

Després d'això, per una banda, la formació de l’esquerra independentista ha demanar al Govern que “s’estableixi un límit a aquest període de negociacions”, que ells situarien en un mes, després del qual caldria tornar al Parlament per fer efectiva la declaració. Per l’altra, Arrufat ha avançat que convocaran un Consell Polític on tractaran si suspenen la seva “activitat parlamentària autonòmica”, fet que deixaria el Govern en minoria.

Si bé no l’ha considerat trencada, el portaveu del Secretariat Nacional ha afirmat que la “cadena de confiances” amb el Govern ha quedat “tocada” després del que ha passat aquest dimarts. No obstant això, ha reiterat que, malgrat el desconcert, des de la CUP treballaran per fer efectius els resultats del referèndum de l'1-O.