La CUP ha reaccionat a la modificació del Govern realitzada pel president Carles Puigdemont amb una dura crítica. Segons han assegurat els cupaires, s'han provat totes les "sospites" que tenien amb els canvis dins l'executiu. "No hi havia un Govern 100% compromès amb el referèndum. És molt preocupant", ha explicat la secretària de la CUP, Núria Gibert.

La secretària ha mostrat el descontent dels cupaires envers el fet que hi haguessin consellers "no compromesos" amb el referèndum dins del Govern. "El temps ens ha donat la raó: no hi havia compromís suficient pel procés", ha deixat anar Gibert.

Al mateix temps, però, s'ha mostrat satisfeta de la decisió del president Puigdemont. Des de la CUP, consideren que ara és moment que tots els agents —de tots els àmbits territorials— s'impliquin amb el referèndum, per tal de poder superar els "embats" que puguin venir per part de l'Estat. Per això, Gibert ha insistit que "cal posar ordre també a tots els ajuntaments".

Amb tot, la també regidora de la CUP a Sant Cugat del Vallès ha mostrat il·lusió davant els 80 dies que queden per la votació de l'1 d'octubre. "Esperem que el Govern, ara sí, estigui compromès amb l'1-O", ha sentenciat.

No és un sacrifici

Gibert ha volgut treure ferro a les tres baixes del Govern. Ha assegurat que "perdre una cadira" a Catalunya no és un "sacrifici". Per a il·lustrar-ho, la cupaire ha sostingut que hi ha hagut 450.000 execucions hipotecàries al país des de l'esclat de la crisi.