El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, que aviat farà un mes que està a la presó de Soto del Real, no anirà en cap llista electoral de les eleccions convocades pel 21 de desembre. Això és el que ha confirmat el vicepresident de l'entitat, Marcel Mauri, en una entrevista a Catalunya Ràdio on també ha volgut enviar un missatge de tranquil·litat assegurant que "el Jordi se sent fort a la presó i la família i els companys l'anem a veure tant com podem".

Tornant a les eleccions del 21-D, Mauri ha subratllat que Òmnium es mantindrà en la seva activitat habitual, deixant clar que altre membres de l'entitat sobiranista tampoc formaran part de les llistes electorals. 

D'altra banda, Marcel Mauri ha recordat que fa uns anys "l'independentisme era un projecte ridiculitzat que en poc temps ha aconseguit ser un moviment de masses", per això considera que "s'ha de posar en valor aquesta fita extraordinària".

El vicepresident d'Òmnium ha explicat que el president Carles Puigdemont els havia dit amb temps que després de l'1-O hi havia una probabilitat molt alta que l'estat fes un ús de la violència, i ha afegit que "veient les reaccions de l'estat ja hem comprovat que no tenen cap mena de límit". 

Finalment, ha posat de manifest que hi ha molts ciutadans espanyols que també estan "horroritzats" amb les repressions del govern espanyol i que això es demostra "amb els 15.000 socis nous que Òmnium ha fet des de que els Jordis són a la presó; molts d'ells són espanyols i europeus".