El Ministeri de Cristóbal Montoro reclama ara que el president Carles Puigdemont i els consellers paguin el cost del referèndum de l'1-O. Així ho publica aquest dimarts El Español, que assegura que el govern espanyol exigeix que el Govern tingui el mateix tracte que van tenir Artur Mas i les exconselleres pel 9-N.

El secretari general d'Hisenda, José Enrique Fernández de Moya, hauria enviat un escrit a la Fiscalia del Tribunal de Comptes denunciant l'ús de fons públics pel referèndum i demana que comencin les "actuacions oportunes" en aquest sentit.

Aquesta denúncia, a més, també inclou una petició perquè s'investiguin les ajudes i subvencions públiques que podrien haver rebut tant l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium, a qui atribueix un "paper principal" en la celebració de la votació.

De fet, Fernández Moya sosté que "estem en presència d'una actuació conscient d'utilització de mitjans humans i materials, de recursos públics dirigits a la consecució d'una finalitat manifestament coneguda i reconeguda judicialment com a il·legal".

Ara bé. L'escrit no recull quants diners es van destinar a la votació perquè considera que existeix un "ànim d'ocultació del finançament" per part del Govern.