La secretària general del PP i ministra de Defensa, Dolores de Cospedal, ha assegurat que a Catalunya "volen enganyar la gent" i pretenen "canviar la llei al seu aire i diuen que aquesta democràcia i aquestes lleis no són per a ells", per la qual cosa els ha recordat que la llei "és igual per a tothom", i ha defensat que "qui no entengui això és que no sap què és una democràcia".

Cospedal ha intervingut al XIV Congrés Nacional de Noves Generacions del PP, que se celebra a Sevilla, i on en la seva part final del discurs ha recordat els joves de Catalunya, a qui "cal cuidar especialment i defensar els seus drets com a espanyols". La popular lamenta que alguns dirigents de la sobirania catalana "pronuncien discursos on contraposen la democràcia a la llei, i diuen que la democràcia està per sobre de la llei", davant la qual cosa els ha recordat que "la democràcia significa aplicar la llei a tots per igual".

"Com poden enganyar així la gent jove", s'ha preguntat Cospedal, qui recorda que "s'han registrat anys de creixement dels nostres drets i llibertats i vivim així perquè vivim en una democràcia que diu que tots som iguals", ha asseverat la secretària general dels populars, qui a més deixa clar que "aquells que tenen llocs de més responsabilitat també estan sotmesos a l'imperi de la llei, i això justifica la democràcia".

Per això, ha insistit que "quan un arriba a un lloc no pot canviar la llei al seu aire ni dir que la democràcia i les lleis no són per a ells". Així mateix, ha ressaltat que el PP "està per defensar la democràcia espanyola, per deixar clar que la llei és igual per a tothom i per defensar la unitat d'aquest gran país, i qui no entengui això no sap el que és una democràcia i el que està fent és enganyar".

Rebutja per tant que hi hagi governants que "pensin que estan per sobre de la llei, quan ells també estan subjectes a la norma i la llei", i considera que la seva posició no "l'expliquen perquè no té explicació".