El col·lectiu Assemblea Pagesa ha convocat per a la matinada de l’1 d’octubre una vetlla d’urnes amb tractors, que aniria acompanyada d’una marxa lenta.

A través del seu compte de Twitter, aquest col·lectiu convida a “aparcar tots els tractors del país en les proximitats dels col·legis electorals", “sense entorpir la circulació ni el desenvolupament de les votacions” i “sense publicitat de cap mena”, però “en vigilància contra possibles accions de sabotatge i entorpiment de la votació”.

“Mentre no arribem a la jornada del referèndum”, continua el fil a Twitter d’Assemblea Pagesa, “un dels molts escenaris possibles és que l’Estat dugui a terme accions molt greus”. Per això, “si aquesta situació es produeix, proposem que tractors, furgonetes i cotxes particulars de tota mena emprenguin immediatament marxes lentes fins a aturar la circulació a totes les vies de comunicació del país”.

“Invitem que tothom deixi la seva ocupació i surti als carrers i carreteres a aturar el país com a protesta”, afegeix el col·lectiu, que insta a actuar “allí on pugui descentralitzadament”, especialment en cas de “situacions com ara detencions de càrrecs del Govern, clausura de mitjans, atacs greus a entitats, sindicats i altres de naturalesa semblant”. 

La petició arriba després que dissabte van tenir lloc diverses marxes de tractors a Lleida i Vic en suport del referèndum.