El Partit Popular de Madrid ha patit un nou cop amb la detenció de l'expresident de la Comunitat, Ignacio González, que l'actual presidenta Cristina Cifuentes ha intentat mitigar prometent "tolerància zero" contra la corrupció. Així s'ha manifestat Cifuentes en unes declaracions a la seu de la institució, on també ha demanat respectar el secret de sumari. "Si algú ha de donar una informació és la UCO –Policia i Guàrdia Civil–. La nostra col·laboració és absoluta, allò que el jutge ens demani, ho farem. Ja hem remès una informació a la Fiscalia", ha dit la presidenta.

Tot i que no ho ha volgut confirmar davant les càmeres, està previst que Cifuentes declari al llarg del dia davant del jutge Eloy Velasco de l'Audiència Nacional, a través d'una videoconferència, com a testimoni. També ho farà la seva mà dreta, Ángel Garrido, portaveu del govern regional i conseller de Presidència des del seu despatx, segons ha sabut El Nacional. En total serien fins a cinc persones cridades a declarar, per bé que de les altres dues se'n desconeix la identitat –es preveu, però, que siguin tècnics d'empreses–.

Davant la incertesa pel transcurs de la investigació del cas, el comitè de garanties del PP ha decidit suspendre provisionalment l'afiliació de González, segons informen fonts populars. "El Partit Popular rebutja qualsevol tipus de corrupció, vingui d'on vingui, i prendrà les mesures necessàries per acabar amb tota actuació que infringeixi la llei", fa constar la nota de premsa. Precisament, Cifuentes té un acord d'investidura amb Ciutadans a l'autonomia, i Mariano Rajoy al govern de l'Estat, que passa per endurir les mesures sobre regeneració democràtica.

El portaveu de la formació taronja a la comunitat, Ignació Aguado, ha respost Cifuentes demanant que reti comptes. "Haurà de donar explicacions, també com a membre del Consell d'Administració del canal. És a dir, que no declararà perquè sí, sinó perquè té relació directa amb la gestió feta els darrers anys", ha exposat.  Més tard, ha aprofitat per posar en valor el paper de Cs. "El PP ha gestionat la comunitat amb una organització criminal, i si finalment [González] és imputat per delictes de corrupció, haurà de dimitir i deixar el càrrec, com el de Múrcia", ha afegit.