Una delegació catalana, encapçalada pel delegat del Govern a Àustria, Adam Casals, ha participat aquest diumenge en l’acte d’homenatge als morts al camp de concentració de Mauthausen (Àustria), dins dels actes de l’aniversari del seu alliberament per tropes aliades al final de la Segona Guerra Mundial.

Per primera vegada, la delegació catalana ha participat a l’acte al marge de la representació espanyola, per honrar de manera específica el miler llarg de morts catalans en aquest camp de concentració, on van anar a parar milers d’exiliats republicans.

85.000 víctimes mortals

Els actes d'avui han servit per honrar les més de 85.000 vícimes mortals que va causar l'horror nazi en aquest camp de concentració, amb delegacions d'arreu del món que han volgut retre un homenatge conjunt.  

La comitiva catalana hi ha anat encapçalada per una senyera i acompanyada per diverses estelades. Adam Casals, que ha protagonitzat l’ofrena floral, és el delegat del Govern a Àustria, amb atribucions també a la República Txeca, Eslovàquia, Hongria, Eslovènia i Croàcia.