El portaveu de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, ha donat per mort el procés independentista i ha afirmat que el que hauria de fer Puigdemont és "reconèixer internacionalment el seu fracàs i convocar unes noves eleccions".

Carrizosa ha lamentat que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, hagi viatjat als Estats Units per reunir-se amb l'expresident nord-americà, Jimmy Carter, "amb els diners de tots els catalans i sense que aquests se n'adonessin".

El portaveu de Ciutadans ha dit que Puigdemont no va assistir a la segona jornada del ple del Parlament a causa del seu viatge a Atlanta. També ha recordat que diverses votacions que es van produir, que ha qualificat de "molt decisives" per als catalans, "van ser contràries als interessos del Govern", ja que JxSí va perdre cinc mocions presentades per l'oposició.

En referència a la formació del nou partit polític dels comuns, Carrizosa ha dit que li agradaria que decideixin, en el cas d'unes hipotètiques eleccions, "si voldran recolzar el president d'ERC, Oriol Junqueras, o la diputada de Ciutadans, Inés Arrimadas, que seria un veritable canvi a Catalunya"

També ha parlat de la reunió que celebrarà Puigdemont aquest diumenge amb els congressistes nord-americans Dana Rohrabacher i Brian Higgins, i ha comunicat que la seva diputada Susana Beltrán també hi assistirà per donar a conèixer "la realitat de Catalunya per part dels representants del primer partit de l'oposició".