La consellera de Governació, Meritxell Borràs, ha carregat aquesta tarda contra l'Estat que impulsa les querelles com la que avui s'ha presentat contra ella arran el concurs per a l'adquisició d'urnes. Borràs ha titllat l'Estat espanyol d'"urnofòbic", és a dir, que "té por a les urnes i la democràcia", i li ha atribuït "actuacions més pròpies d'una dictadura que no pas un d'Estat lliure i democràtic".

Ni la consellera ni el gabinet jurídic de la Generalitat han estat informats encara de la decisió de la Fiscalia, que atribueix a Borràs i al secretari general del departament, Francesc Esteve, delictes de prevaricació, desobediència i malversació, arran la publicació del concurs públic per a l'adquisició de 8.000 urnes.

"Aquests fets són propis d'una altra època. L'Estat no permet el debat. És un estat d'excepció més que un estat lliure i democràtic. A qui li ve de gust viure en un Estat així?", ha lamentat. A parer de la consellera, el Govern de Mariano Rajoy fa el ridícul impulsant aquesta querella, que ha qualificat de política.

Amb tot, la consellera ha explicat que l'actuació de la Fiscalia no tindrà cap recorregut, que el concurs per a l'adquisició d'urnes segueix endavant perquè és "impecable" i està fet a partir de les competències del Govern, per la qual cosa l'executiu espera que es presentin les empreses que vulguin concórrer per a la seva homologació.