La defensa de la consellera de Governació de la Generalitat, Meritxell Borràs, ha presentat aquest dilluns un recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en què al·lega que no se la pot investigar per unes urnes que ni tan sols no han estat comprades.

Segons han explicat fonts judicials, en el recurs de súplica presentat davant de la Sala Penal i Civil del TSJC, els advocats de la consellera consideren prematur admetre a tràmit la querella de la Fiscalia abans que s'hagi pogut cometre el presumpte delicte.

El TSJC va obrir la setmana passada una investigació a Borràs i al ja ex-secretari general de la Conselleria de Governació, Francesc Esteve, per la licitació de compres d'urnes, que suposadament s'utilitzaran per al referèndum independentista de l'1 d'octubre.

El tribunal veu "indicis suficients" per admetre a tràmit la querella que la Fiscalia va presentar contra ells pels presumptes delictes de desobediència, prevaricació continuada i malversació de fons públics.

La Fiscalia recorda en la seva querella que Borràs, amb la intenció de celebrar un referèndum, va dictar un acord marc firmat per Esteve per subministrar urnes: la licitació, amb un valor estimat del contracte de 200.000 euros, era per a dues classes d'urnes -unes transparents i altres de cartró-.

Encara que aquest acord marc no contempla la immediata disposició de fons públics per a les urnes, sí que al·ludeix que el "pagament a les empreses contractistes s'efectuarà contra prestació de factura" a la Conselleria de Governació.

La querella sosté que cap llei a la qual s'empara aquest acord marc per al subministrament d'urnes pot servir de suport a la intenció de fer un referèndum, que la Fiscalia sosté que és el motiu que els ha portat a licitar les urnes.