El conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, ha lamentat aquest divendres el "to amenaçador" de l'Estat amb el govern de Bèlgica. Després que el primer ministre belga, Charles Michel, condemnés la violència de l'1-O i apostés per una "solució política dialogada" a Catalunya, la diplomàcia espanyola va escriure al seu govern per queixar-se i advertir que els comentaris posaven "en risc les relacions bilaterals".

Per Romeva, però, les paraules de Michel les podria compartir "qualsevol demòcrata europeu" i la reacció espanyola és "exagerada i desproporcionada". "En tot cas, és una situació que vivim a diari: demanem diàleg i malauradament només rebem amenaces per resposta", ha dit Romeva. "El primer ministre Charles Michel es va limitar a condemnar la violència policial de l'1-O i a reclamar una solució dialogada del conflicte. Aquestes posicions són les que qualsevol demòcrata europeu pot compartir", ha assegurat Romeva. 

El conseller d'Afers Exteriors també ha reiterat, davant dels comentaris que vinculen el procés català a d'altres processos independentistes previs, que cada cas és "únic"