1. Jaume Asens, el nom de Colau per a les generals?

Dies de moviments i travesses per bastir una llista d'esquerres des de Catalunya per a les generals a partir de la col·laboració entre Catalunya Sí que es Pot i Podemos. Una opció que encara s'ha bellugat més després que Barcelona en Comú, d'Ada Colau, va decidir dissabte concórrer als comicis del 20D. Un dels noms de BCN en Comú que té més possibilitats per integrar-se en aquesta llista és la del regidor Jaume Asens, home desacomplexadament independentista.

2. DemoCat, com la CUP

La CUP ha anunciat avui que obre un verkami per finançar l'Atles de la Corrupció a Catalunya, però no és l'única formació que recorre al micromecenatge. Demòcrates de Catalunya, els demòcratacristians independentistes, també n'han obert un per finançar els 4.500 euros del seu congrés fundacional del proper 7 de novembre.

3. L'ANC no desobeeix... a Hisenda

L'Assemblea Nacional Catalana ha decidit "no desobeir"  l'Estat i ja ha pagat la multa imposada per l'IVA i l'impost de societats després de gairebé un any d'inspecció. L'acta s'ha tancat amb una declaració complementària d'IVA de 172.000 i una multa de 43.900 euros.

4. Un pilot de l'exèrcit borratxo en plena guàrdia

Cinc mesos de presó. Aquesta és la pena que el Tribunal Suprem ha imposat a un tinent de l'exèrcit de l'aire de l'Ala 49 de Mallorca per conduir borratxo i patir un accident mentre estava de guàrdia per una alarma. La sentència recrimina amb duresa la conducta del pilot.

5. SCC fa el ridícul per una lletra

CRv2jajWUAA-VdG

6. La solució Carod

L’exvicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira ha proposat avui una solució per a les negociacions de JxS i la CUP. “¿Algú ha posat sobre la taula la possibilitat d’una presidència institucional reservada a Artur Mas i un conseller en cap amb funcions executives que formi el seu propi govern?  O no. O una presidència que assumeixi, fonamentalment, per exemple, una cartera que és increïble que encara no existeixi; anem cap a un procés d’independència i no tenim encara un conseller d’Afers Exteriors?”, s'ha preguntat al programa L'Oracle.

7.El Congrés torna a fer el sord al procés

El Congrés rebutja negociar amb Catalunya durant el procés d'independència. Així ho han votat la majoria del PP, PSOE, i UPyD, en una resolució impulsada per ERC que buscava l'enèsim intent de negociació després dels resultats del 27S. ICV i Unió s’han abstingut i CDC, ERC, PNB i Amaiur hi han votat a favor.

8. Mena, a Madrid

L’exdiputat al Parlament i exportaveu adjunt del grup parlamentari d’ICV-EUiA Joan Mena encapçalarà la llista per Barcelona d’EUiA a les eleccions generals de 20D. Mena ha estat l’únic candidat a presentar-se i entregar els avals necessaris.

10. CSQP s'apunta amb els del "no"

C's, PSC, CSQP i PP han signat avui l'Acord pel Pluralisme al Parlament.  L'acord vol posar de manifest els criteris que el Parlament de Catalunya "ha de defensar per tal de garantir els principis de proporcionalitat i representativitat en els òrgans i treballs parlamentaris". El pacte es registrarà aquest dimecres a la cambra catalana com a resposta a l'acord entre JxSí i la CUP per consolidar una majoria absoluta independentista a la Mesa del Parlament. Així, CSQP s'ha unit sense recança al bloc més unionista.

11. Comunistes espanyols, contra l'independentisme

El vicepresident de la Fundación Alternativas i exdirigent del PCE Nicolás Sartorius va advertir en una conferència Fòrum Europa celebrada aquest dilluns que "les claudicacions identitàries són la base de les derrotes polítiques" i que "les posicions identitàries de ruptura" a Catalunya, "se sostenen en l'abstenció de compromís dels que no pensen com ells ". L'exlíder comunista es queixa de la feblesa intel·lectual de l'unionisme a Catalunya.

12. CiU no perd pistonada a Madrid

El "grup català" al Congrés ha aconseguit aquest dimarts aprovar una esmena transaccional del grup incorporada en els Pressupostos Generals de l'Estat per al 2016 que permetrà  la deducció de primes satisfetes a assegurances de malaltia fins a un límit de 500 euros o de 1.500 euros en el cas de persones amb discapacitat .

13. La insistent Tercera Via

El president de l'associació  La Tercera Via: Diàleg i Acord, Mario Romeo, ha defensat aquest dimarts al Fòrum Europa una reforma de la Constitució que defineixi Catalunya com a nació, reculli les seves "singularitats", blindi les competències en llengua, educació i cultura, estableixi un finançament just i faci del Senat una veritable cambra territorial. La Tercera Via, insistent.

14. Tarradellas tanca l'exili

Aquest dijous, 22 d'octubre, es presenta el llibre Josep Tarradellas. L'Exili 2 (1954-1977), que completa la biografia documental de l'expresident de la Generalitat durant els anys del franquisme. La presentació tindrà lloc a la seu de la Diputació de Barcelona (Rbla. Catalunya, 126. Barcelona), a les 19h.

Postres de Músic

Una història ... de l'armament. El Tribunal Suprem  tanca la polèmica sobre el lluçet  del Mercadona: El tribunal considera improcedent acomiadar una peixatera per regalar un lluçet que anava a les escombraries a una clienta. L'humor del boicot: