Ciutadans no pensa respectar el resultat d'unes eleccions constituents que tinguin com a finalitat proclamar una República catalana independent. Així ho ha assegurat aquest matí la líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, que ha subratllat a El Matí de Catalunya Ràdio, davant de la pregunta de si la formació unionista respectaria un resultat electoral favorable a la independència, que "nosaltres respectarem les lleis democràtiques i el resultat de les eleccions catalanes sempre que sigui per constituir un nou Parlament i un nou Govern". En aquest moment, l'entrevistadora, Mònica Terribas, ha repreguntat si la formació unionista acceptaria el resultat electoral. "Per declarar la independència, evidentment que no", ha estat la resposta d'Arrimadas.

Deixant clar al Govern que unes eventuals eleccions "serien autonòmiques, no constituents", la líder de Ciutadans ha afegit que "qui vulgui la independència o donar l'opció d'un referèndum que ho faci però per nosaltres no és la solució", al mateix temps que s’ha felicitat perquè el canvi que la seva formació proposa per Espanya “és molt més realista que l’aposta de Puigdemont sobre la independència”.

Com sempre, la seva aposta és actualitzar la Constitució per “garantir un finançament per tenir les competències més bàsiques”, motiu pel qual s'ha posicionat a favor que el Tribunal Constitucional "es despolaritzi", tot i que també ha aprofitat per emplaçar els tribunals de Justícia a fer-ho. 

Eliminar xiringuitos

"A Catalunya hi ha molts xiringuitos que s'han d'eliminar". Amb aquestes paraules, la líder de C's ha tornat a carregar fort contra el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per "no voler parlar de corrupció" i "només parlar de referèndums" que, al seu parer, per al president i molts consellers era un concepte "ja estava superat".

Arrimadas ha volgut enviar un missatge a Puigdemont avisant-lo que "espero que no cregui que està legitimat per fer el que vol" en relació a unes eleccions constituents o un referèndum perquè “no és bo ni per a Catalunya ni per Espanya començar a fer-ne [de referèndums]”. També ho ha volgut recordar a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, tot i que, malgrat tot, ha reconegut que "no m'agradaria tenir una presidenta inhabilitada".