Antoni Castellà de Demòcrates, Ernest Maragall de MES i Fabian Mohedano d'Avancem formaran part de la llista de candidats d'ERC a Barcelona per les eleccions del 21 de desembre, així ho ha avançat l'ARA. El termini per presentar llistes davant la Junta Electoral Central s'acaba el proper divendres 17 de novembre.

Aquest dissabte ERC va decidir apostar per una llista pròpia amb Junqueras al capdavant i amb els consellers empresonats. Es tracta d’una candidatura “oberta i transversal” que busca “cooperar i col·laborar” amb un “front clarament republicà”, va explicar la secretària general d’ERC, Marta Rovira.

Aquesta llista incorpora els consellers empresonats i exiliats, que es posaran al capdavant. El vicepresident Oriol JunquerasMarta Rovira i el conseller Raül Romeva encapçalaran la llista per Barcelona, on els consellers Carles Mundó i Toni Comín ocuparan el cinquè i el setè lloc. A Girona, la cap de llista serà la consellera Dolors Bassa, seguida pel diputat Roger Torrent. A Lleida, la primera serà la consellera Meritxell Serret. A Tarragona l'encapçala Òscar Peris, portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Valls i delegat del Govern a Tarragona.

La candidatura també incorpora alguns independents, com el sindicalista José Rodríguez (24 per Barcelona) o el politòleg madrileny Ramón Cotarelo, que tancarà la llista barcelonina.