L'Assemblea Nacional Catalana començarà al mes de gener la campanya de cara a defensar el 'sí' en el referèndum sobre la independència, que el govern català s’ha compromès a convocar per, com a molt tard, el mes de setembre vinent.

El secretariat nacional de l’entitat sobiranista ha aprovat avui, en una reunió a Reus, la imatge gràfica i els últims detalls de la campanya País informat, que es va començar a confegir després de l’aprovació del secretariat el passat 8 d’octubre. En aquell moment es va acordar un esborrany que durant els darrers mesos s’ha pogut desenvolupar i s’ha acabat convertint en la principal aposta de l’Assemblea durant els mesos previs al referèndum, abans de començar una campanya definitiva durant l’estiu vinent.

Imatge: ANC Reus

Segons fonts de l’organització, País informat busca convèncer “a nivell molt local, amb arguments basats en temes concrets” la necessitat de la independència. Així, cada mes es plantejarà un tema global, que es desenvoluparà amb diferents arguments i accions específiques setmanals. La intenció de l’ANC és que els voluntaris, que ja s’estan formant, puguin generar un efecte de “boca-orella” a favor del 'sí', per preparar el terreny. Per començar, el mes de gener es dedicarà a les infraestructures.

Durant els últims mesos l’Assemblea ha presentat la idea a les assemblees territorials i ha recollit les idees que han permès confeccionar el document final aprovat avui.

Pendents de l’evolució judicial

Per bé que l’Assemblea no té a l’horitzó cap gran concentració a hores d'ara, a ningú se li escapa que l’organització respondrà amb contundència a qualsevol avanç que hi hagi en les causes judicials contra Forcadell i Mas, entre altres cares visibles del moviment independentista. Fonts de l’Assemblea apunten que “caldrà veure si es materialitzen les possibles inhabilitacions” i donen per descomptat que, en cas que sigui així, “faran falta mobilitzacions”.

Suport al govern en el cas Sixena

El secretariat nacional celebrat avui també ha acordat posicionar-se públicament a favor de la protecció dels béns de Sixena dipositats en museus catalans, i donar suport a les accions empreses pel govern de la Generalitat de Catalunya.