L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha estat el primer dels alcaldes aforats a comparèixer davant la Fiscalia Superior de Catalunya. Solsona s'ha negat a declarar i també a signar l'acta perquè el fiscal José Joaquín Pérez de Gregorio no ha deixat que expliqués els motius pels quals no volia declarar.

Com han fet els altres dos alcaldes que han declarat avui a la Seu d'Urgell, el d'Oliana i el del Pont de Suert, Marc Solsona, tampoc no ha volgut declarar davant el fiscal. El batlle de Mollerusa ha comparegut de forma voluntarària davant el fiscal, però no ha volgut respondre a les seves preguntes. En el cas que no s'hi hagués presentat, hauria estat detingut, tal com va manar el Ministeri Públic quan va donar l'ordre de citar tots els alcaldes, més de 700, que s'han posat al costat del Govern de la Generalitat per facilitar el referèndum.

A les portes de la Fiscalia, un centenar de persones que han vingut de Mollerussa han donat suport al seu alcalde, juntament amb la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i els membres de la mesa que estan imputats per diverses querelles arran del referèndum.

La compareixença de Solsona davant el fiscal ha durant mitja hora, tot i que l'alcalde de Mollerussa s'ha negat a declarar. Les formalitats abans de començar i les del final han ocupat el temps dins la sala, on només s'ha formulat una pregunta: Si l'alcalde volia declarar. Davant la negativa, el fiscal ha ordenat la redacció de l'acta i ha ofert a Marc Solsona de no signar-la si no hi estava d'acord.

José Joaquín Pérez de Gregorio ha iniciat l'acte en castellà i ha alertat Solsona que seguís en aquesta llengua, perquè tot feia pensar que el cas acabaria a la Fiscalia General de l'Estat i així s'estalviarien el tràmit de la traducció posterior.