El Govern de Carles Puigdemont està “assumint com a pròpies” les pràctiques de la CUP. Així ho ha assegurat el president del PP Català, Xavier Garcia Albiol, en el ple d’aquest dimecres al Parlament de Catalunya. Segons ell, el cessament de Jordi Baiget com a conseller té a veure amb els anticapitalistes. “La CUP assenyala i vostè dispara”, ha dit.

“La CUP va purgar Antonio Baños i vostè ara purga al senyor Baiget”, ha afirmat el president dels populars catalans, que considera que el cessament té a veure amb a “fòbia als dubtes” que tindria Puigdemont. “Vostè té al·lèrgia a la realitat. La realitat és que vostès ens estan mentint, que no van cap a la independència ni cap al referèndum”.

Albiol també ha acusat Puigdemont de ser “utilitzat” pel vicepresident del Govern, Oriol Junqueras. “Vostè s’ha convertit en la crossa del senyor Junqueras per acabar amb Convergència”, ha dit Albiol, que ha afegit: “El senyor Junqueras els està embarcant cap al suïcidi polític. I ell es quedarà per a recollir les restes del naufragi”.

“Vostè cada dia està més sol i aïllat, amb menys marge de maniobra i més utilitzat pel senyor Junqueras”, ha continuat el president del PP Català, que s’ha preguntat per què el vicepresident no ha sortit públicament a defensar el cessament de Baiget. “El seu negoci, el de la independència, s’està ensorrant. Ens estan portant cap a un precipici, però no ho aconseguiran”, ha reblat.