El president del PPC i regidor a l'Ajuntament de Badalona, Xavier Garcia Albiol, tornarà a ser candidat a l'alcaldia de la seva ciutat en les pròximes eleccions municipals de 2019. Així ho ha anunciat durant la conferència que ha pronunciat aquest vespre al barri de Llefià sota el títol 'Badalona et necessita'. Albiol ha desenterrat algun dels tints de les seves campanyes de 2011 i 2015 per tornar a oferir una política municipal allunyada del debat polític nacional i que torni a apostar per la "contundència contra els que no es comporten" i per fer front als problemes "reals" dels veïns. Abans, però, vol acabar el seu projecte a Catalunya per evitar que s'acabi celebrant el referèndum i, en aquest sentit, ha retret a l'actual govern municipal que hagi lliurat l'Ajuntament al procés independentista.

Amb la investidura de Dolors Sabater com a alcaldessa, Albiol va mantenir que tornaria a ser candidat el 2019, però la seva evolució dins el partit, primer com a candidat a la presidència de la Generalitat, després com a coordinador general i ara com a president del PPC, han posat en dubte aquesta possibilitat i fins i tot ell ha jugat a l'ambigüitat.

Aquest dilluns ha esvaït tots els dubtes sobre el seu futur: "Vam fer el millor govern que ha tingut mai la ciutat, però lamentablement la feina que estàvem fent no es va poder acabar. A les pròximes eleccions municipals em presentaré com a candidat a l'alcaldia de Badalona i acabarem la feina"

I és que de fet, Albiol sempre ha tingut en ment les municipals de 2019. Ja va ser alcalde entre 2011 i 2015 i en els darrers comicis, tot i augmentar en nombre de vots, es va quedar a les portes de la majoria absoluta. Un pacte d'esquerres li va arravatar l'alcaldia i durant aquests dos anys de mandat, de fet, ha intentat en diverses ocasions recuperar-la

Després de les eleccions del juny de 2015, Albiol va proposar el primer dels tres pactes que en aquests dos anys ha plantejat al PSC. Tots ells han acabat amb la mateixa sort i els socialistes han tancat la porta una vegada i una altra al líder popular: el juny de 2015; l'octubre del 2016 després de la polèmica del 12-O, i també el passat mes de maig de 2017.

ALbiol Badalona 2 ACN

Durant la conferència, el líder dels populars també ha obert foc contra la gestió de l'actual govern de la ciutat, que aquest mateix dilluns treia pit anunciat el compliment de prop del 70% del seu pla de mandat. Per Albiol, el més destacable és que "han tret la policia dels carrers i han reduït la neteja de carrers", ha etzibat.

El líder del PP ha volgut enviar en tot moment un missatge d'optimisme al seu entorn i ha dit que a Badalona "no hi ha res irreversible" i ha avisat que en els pròxims dos anys treballarà per tornar a canviar el govern el 2019. El seu projecte, assegura, "només pensa en Badalona i no en la independència".

En aquest sentit, el també president del PPC s'ha excusat per haver estat menys present a la ciutat en els darrers mesos, tot reconeixent que ara per ara la seva prioritat és que no hi hagi referèndum a Catalunya. Un cop ho assoleixi, afirma que es presentarà a les eleccions al Parlament que augura que hi haurà el 2018 i, posteriorment, a les municipals de 2019.