Els principals mitjans alemanys han reaccionat amb alarma per la forta pujada que ha tingut el partit ultra Vox i per la previsible falta d'estabilitat que hi haurà a la política espanyola d'acord amb els resultats de les eleccions.

El Süddeutsche Zeitung de Munic, el segon diari alemany, titula amb el fet que el partit ultra pot duplicar els escons i també amb l'intent fallit del president espanyol, Pedro Sánchez, per aconseguir una majoria. "No s'albira cap majoria estable per a Sánchez", adverteix.

Süddeutsche

"Forta pujada de la dreta nacionalista a Espanya", titula el Süddeutsche

"El càlcul que havia fet Sánchez [anant a eleccions] probablement no ha funcionat. Va convocar noves eleccions amb l'esperança que portessin el seu partit a un resultat molt millor. No obstant, fins ara hi ha hagut pocs indicis que el resultat sigui significativament diferent del de les eleccions del mes d'abril", adverteix.

L'informatiu de la televisió alemanya ha anat en el mateix sentit, i ha informat que "Sánchez segueix sense una majoria clara".

"Espanya ha tornat a votar, i el bloqueig polític torna a amenaçar l'escenari un cop més: segons les previsions, els socialistes guanyaran clarament els segons comicis en un any, però per ara no s'albira cap majoria capaç de governar", ha apuntat.

"La quarta economia més gran de l'Eurozona té l'amenaça que seguirà el bloqueig polític", sentencia.