Uns 300 agents de sis unitats d'elit de la policia espanyola i la Guàrdia Civil estaven a punt per assaltar el Parlament per terra, aire i el subsòl amb l'objectiu de detenir el president de la Generalitat Carles Puigdemont en la compareixença del passat 10 d'octubre, en què va deixar en suspens la declaració d'independència i va oferir diàleg al govern espanyol.

Així ho explica en un reportatge la revista Interviú, que també afegeix que era el pla menys desitjat pel govern espanyol. Segons l'esmentada revista, aquest era el "pla C", un pla "secret" en cas que els manifestants independentistes que esperaven a les portes de la Ciutadella haguessin decidit acampar i que el president i els consellers s'haguessin atrinxerat dins la cambra catalana.

De ser així, un grup d'agents —el més nombrós (250)— hauria entrat al Parc de la Ciutadella i hauria fet fora els manifestants, mentre que una altra part del grup (15) ho hagués fet a través de les clavegueres i un darrer grup en helicòpter i descendint per una escala fins a la part superior del Parlament. La revista apunta que els agents ja tenien plànols del parc i també del subsòl.

A més, segons Interviú, els efectius dels Mossos d'Esquadra de la Brigada Mòbil (BRIMO) i de Recursos Operatius (ARRO) van rebre "advertències molt clares" perquè deixessin passar la policia espanyola i la Guàrdia Civil en cas que necessitin accedir al Parlament.

El mateix president, Carles Puigdemont, s'ha fet ressò de la notícia a través del seu compte d'Instagram. 

Puigdemont interviu instagram

Puigdemont interviu instagram

Aquesta amenaça policial explicaria, d'una banda, la sortida ràpìda del Parlament de tot el Govern i la no publicació en el DOGC de la proclamació de la república ni l'aplicació dels decrets. El Govern va voler evitar la violència deixant en stand by la posada en marxa dels acords del ple Parlament.