Vostè i jo no tenim diners en cap compte a l'estranger. De fet, pràcticament no en tenim ni en un compte d'aquí. Per tant, a vostè i a mi això de les amnisties fiscals, des del punt de vista patrimonial, ens llepa un peu. I part de l'altre.

En canvi, això de les amnisties fiscals a vostè i a mi ens afecta molt des del punt de vista que ens prenguin com a més imbècils del que ja ens prenen habitualment. Sobretot l'amnistia decretada l'any 2012 pel senyor Cristóbal Montoro. Sí, aquesta cosa que ara ell diu que cal prohibir per llei, justament quan el TC li ha tombat. Emocionant.

El ministre d'Hisenda ha comparegut al Congrés dels Diputats (i de les Diputades) per donar explicacions... a la seva manera. I ha dit que ell no volia, però que va haver de fer-ho perquè a Espanya “hi havia un risc real de rescat i fallida”. I que calia fer el que fos per recaptar uns diners que eren molt necessaris. I així va ser, ai las, com va aconseguir recaptar 1.200 milions d'euros en la regularització de 40 mil milions d'euros de 30 mil declarants. I, esclar (sí, sí, esclar escrit així, com argumenta aquí l’Albert Pla Nualart), doncs això, i esclar, fas números i t'adones que, efectivament, ens prenen per imbècils. Per què? Doncs perquè aquests 40 mil milions que estaven en una situació il·legal haurien d'haver tributat entre un 51 i un 56% per renda, una mitjana d'un 21% per interessos de capital i un 25% per impost de societats. I, sap quant van pagar? Un 10%. O sigui, la gent que estava cometent una il·legalitat va ser perdonada i, a més, van premiar-la fent-li pagar entre un 11 i un 46% menys d'impostos, segons els casos, que sí que va pagar qui va complir la llei. Certament edificant.

I afegeixi a la broma la cosa aquella que en van dir “actualització de balanços”, una cosa que van colar mig amagada, on tu afegies qualsevol actiu no declarat fins aquell moment i pagaves un 10% en comptes del 25%, que és la mitjana de l'impost de societats. Simpàtic, oi?

Per tant, i veient el panorama, aquesta piulada de la cadena pública espanyola és la cosa més normal del món mundial: 

O sigui... Pagarà els 14,7 milions que ens ha estafat, però no perquè els ha de pagar, amb la corresponent multa i punt. No, no... Els pagarà... COM A MOSTRA DE BONA VOLUNTAT!!! Vaja, que pagarà perquè és bon un xicot i encara hem d'estar-li agraïts. Sí bwana!!! Moltes gràcies i disculpi. Però podem fer una altra cosa, que és pagar nosaltres. Els 14,7 milions. No, per estalviar-li les molèsties al xaval, que és tan trempat. No fos cas, pobret...