Hi havia una època, a mitjans dels anys 70, en què veies un policia i el més prudent era fugir corrent. Per si de cas. Ara, el món ha canviat tant que en un dia com avui, al compte de twitter de la policia espanyola hi pots veure coses com aquestes:

Què ha succeït? Doncs que a Espanya hi havia un gran neguit perquè a Manolo “El del Bombo” li havien robat el bombo. A Múrcia. I això és com robar-li la identitat. Sense bombo, Manolo no és res. Perquè ell “és” en tant que és “El del Bombo”. Sense bombo, des del punt de vista nominal, no és ningú. Simplement és Manolo, com qualsevol dels Manolos que es fan i es desfan, en format cunyat o en format normal. Terrible.

Com terrible és veure les opcions que t'oferix google quan fas una recerca del personatge.

Per sort, el bombo ha aparegut. A Madrid. Al moment de redactar aquestes línies desconec com ha viatjat l'instrument musical entre les dues ciutats i si ho ha fet per iniciativa pròpia. El cas és que l'Armada Espanyola (compte!... L’ARMADA!) l'ha trobat en un punt indeterminat de la Castellana, entre les places de Cibeles i Neptuno. I ha tingut l'honor de poder anunciar una d'aquelles notícies que t'alegren el dia:

I, a continuació, ha penjat el vídeo que prova com va ser el moment.

O sigui que la notícia, resumida, seria que a Manolo “El del Bombo” li sostreuen el Bombo, es queda com a Manolo “El de Nada” i finalment el bombo és recuperat per l'Armada Espanyola. Memorable. I entranyable.

Però aquí, també avui, al compte dels Mossos hi hem pogut veure aquesta piulada:

Quina piulada més divertida, oi? És que resulta que en Basté ha dormit a la Model. I després hi ha fet el seu programa en directe. Com ahir hi van fer també en directe el TN de TV3 i els Matins de Catalunya Ràdio. I com desenes de periodistes hi han anat a fer el seu propi reportatget. Però en aquests últims casos, no va haver-hi ni hi ha hagut piulada de moltes risses. Llàstima.

I davant d'aquest panorama, el de la policia escampant alegria i xerinola per la xarxa, la pregunta que possiblement vostè s’estigui fent ara sigui: “Què està passant? És el forat a la capa d’ozó que ens envia els raigs del sol sense filtre? És l'efecte de la calor en general? És l'atac massiu de mosquits tigre mutants?”. Ho desconec, però està passant. I és lògic que passi.

En un estat on el seu Cap era tan “campechano”, com no vol que la policia també ho sigui? I l'Armada que recupera bombos en parador desconegut per efecte de la mala gent que els roba. I la justícia... Miri que la justícia ja n'era de “campechana”, eh, però és que cada dia ho és més. I què me'n diu de la “campechania” del TC? A casa riem molt amb el TC perquè tenen cada sortida. Tot desbordadament divertit.

I aquí igual. Aquí estem encantats amb tanta alegria i tanta broma. És bonic. I ens fa a tots tan pròxims, tant a tocar que semblem un ninot amb ventosa enganxat al vidre d'un Seat Toledo.

Ah, per cert, ¿algú sap si queda algun periodista o algun programa per anar a la Model a fer-hi un reportatge? És que trobo que se n'ha parlat poc i voldria saber si algú pensa fer-ho. No, per saber si hi ha passat alguna cosa...