El president dels EUA, Donald Trump, ha anunciat aquest dimecres la seva decisió de prohibir que els transsexuals serveixin en les Forces Armades del país, després d'haver consultat amb els seus "generals i experts militars".

Trump ha fet l'anunci a través del seu compte personal de Twitter i ha detallat que el seu Govern "no acceptarà ni permetrà" que persones transgènere "serveixin en cap capacitat" a les Forces Armades. "Les nostres forces armades han de centrar-se en la victòria decisiva i devastadora, i no poden ser llastades amb els enormes costos mèdics i la pertorbació que implicarien els transgènere", ha argumentat Trump en un altre tuit.

El juny de 2016, l'aleshores secretari de Defensa dels Estats Units, Ashton Carter, va anunciar en una roda de premsa des del Pentàgon que "amb efecte immediat" les Forces Armades quedaven obertes als transsexuals. Després, el Govern de l'expresident Barack Obama va fixar l'1 de juliol de 2017 com la data per començar a reclutar transsexuals per a les tropes.

El Pentàgon va anunciar a penes unes hores abans, el passat 30 de juny, un ajornament de sis mesos, fins a l'1 de gener de 2018, del reclutament de transsexuals per servir en les Forces Armades. Durant aquest període anaven a revisar-se els plans d'adhesió dels transsexuals i el possible "impacte" en la "preparació i poder letal" de les Forces Armades, segons va detallar llavors el Pentàgon.

Aquest ajornament no afectava als transsexuals que ja es troben servint en les Forces Armades i el futur dels quals és incert amb la decisió anunciada avui per Trump, que no ha precisat en els seus tuits quan i com s'aplicarà la seva prohibició.

Durant la campanya electoral de 2016, Trump va presumir de ser un "amic" de la comunitat LGBT (lesbianes, gais, bisexuals i transgènere). I el gener passat, tan sols uns dies després d'arribar a la Casa Blanca, Trump no va prometre la continuïtat d'una ordre executiva d'Obama que prohibeix a les empreses que tinguin contractes amb el Govern federal discriminar els seus empleats LGBT.