Un home que portava una arma blanca ha estat detingut aquesta nit quan provava de forçar un dels controls de seguretat prop de la Torre Eiffel, a París. L'individu, que actuava sol, ha estat "ràpidament controlat i detingut" al voltant de les 23.30.

La policia ha examinat el lloc i ha evacuat la torre cap a les 00.30. Es dona el cas que ahir a la nit la Torre Eiffel estava il·luminada de forma extraordinària amb els colors del club de futbol Paris Saint-Germain (PSG) i de la selecció brasilera a causa de la presentació del futbolista Neymar amb aquest equip.

L'home, nascut el 1998 i resident a la vall d'Oise, va cridar "Al·là és el més gran" en el moment de ser detingut. Ara està sent investigat per "associació il·lícita amb una organització terrorista" per la secció antiterrorista de la Brigada Criminal (SAT) i la Direcció General de Seguretat Interna (RPS).

Segons fonts de Le Parisien, l'individu hauria mantingut contactes en els últims mesos amb un membre d'ISIS que l'hauria animat a cometre l'atac, i havia passat diversos mesos internat en un hospital psiquiàtric, que li va concedir un permís de sortida del 4 al 6 d'agost.