Gairebé 200.000 persones han estat evacuades de diverses zones del nord de Califòrnia pels severs danys detectats en un sobreeixidor de la presa d'Oroville, encara que l'amenaça d'una inundació ha disminuït en les últimes hores, han informat avui mitjans locals.

Les autoritats han ordenat aquesta matinada l'evacuació dels habitants de la zona pel "potencial" ensorrament d'una secció del sobreeixidor d'emergència d'Oroville, la presa més alta dels EUA, situada a uns 250 quilòmetres al nord-est de San Francisco.

 

Les fortes pluges van debilitar el canal de desbordament del pantà, de 230 metres d'altura, i la ruptura de l'estructura d'aquest desguàs "resultaria en un alliberament incontrolat d'aigües del llac Oroville", segons l'advertència emesa pel Servei Meteorològic Nacional (NWS, sigles en anglès).

Emergència estatal

El governador de Califòrnia, Jerry Brown, també ha emès una ordre d'emergència estatal per ajudar les autoritats locals en les tasques d'emergència i les evacuacions, ha revelat el canal de televisió CNN.

En vista del risc, les autoritats han emès una ordre d'evacuació de les localitats d'Oroville, Palerm, Gridley, Thermalito, South Oroville, Oroville Dam, Oroville East i Wyandotte.

Tanmateix, funcionaris locals han advertit en les últimes hores que l'amenaça s'havia reduït perquè el nivell d'aigua de la presa havia disminuït i ja no satura el canal de desguàs afectat, segons Los Angeles Times.

A més, el xèrif del comtat de Butte, Kory L. Honea, ha assegurat que el Departament de Recursos Hídrics de Califòrnia li havia notificat que l'erosió "no avança tan ràpidament com ells pensaven" i que podria evitar-se la crisi, ha indicat la CNN.