El pitjor Sevilla dels últims anys ha desplegat una alfombra vermella perquè el Reial Madrid espanti fantasmes el dia en què Cristiano Ronaldo ha ofert la seva cinquena Pilota d'Or al públic del Santiago Bernabéu (5-0).

Pluja de gols

El Madrid ha estat implacable amb la imatge indigna del Sevilla. Els dos equips arribaven al partit empatats a 28 punts. I una errada impròpia d'un equip de Primera Divisió a la sortida d'un córner ha servit en safata el primer gol de la tarda a Nacho Fernández. Els de Zinedine Zidane ja guanyaven i només s'havien jugat tres minuts. L'1-0 era premonitori d'una tempesta que esborraria els andalusos del camp.

Sergio Ramos, Raphael Varane, Dani Carvajal, Casemiro i Gareth Bale veien el partit per la televisió. Unes baixes que han motivat, curiosament, el millor Madrid de la temporada. El Sevilla s'ha intentat defensar amb la pilota, tal com va fer el Borussia Dortmund a la Champions, però no ho ha aconseguit. Marco Asensio, una altra vegada diferencial, ha servit en safata el segon a Ronaldo. I el davanter portuguès ha aprofitat un penal infantil de Jesús Navas per fer el 3-0.

El Madrid exhibia múscul en totes les jugades d'atac. I recordava al de la temporada passada. El Sevilla, depressiu, no creuava la línia del mig del camp i s'especialitzava en perseguir samarretes blanques. Els andalusos havien construït un decorat perfecte. La derrota no feia justícia a un equip dels vuitens de final de la Champions. La situació empitjorava per moments. I s'ha convertit en vergonyant amb els gols de Toni Kroos i Achraf Hakimi. Els dos abans del descans.

Victòria amb compassió

El 5-0 no admetia cap tipus de discussió. El Madrid havia atropellat a una ombra del Sevilla en la primera part. I no ha volgut fer llenya de l'arbre caigut. Seguir donant la cara ja suposava suficient càstig. Ernesto Marcucci, ajudant d'Eduardo Berizzo, ha assenyalat els onze futbolistes i no ha tocat la banqueta.

Ronaldo seguia lluitant per fer més grans els seus números, però la majoria dels seus companys han aixecat el peu de l'accelerador. Karim Benzema, que segueix negat, ha enviat el 6-0 al pal de Sergio Rico amb una rematada de cap.

El partit no ha tingut més història i Zidane ho ha aprofitat per repartir esforços, amb el Mundial de Clubs al cap. Kroos, Modric i Ronaldo, enmig d'una ovació, han acabat fora del camp. El 5-0 suposa una injecció de moral per un Madrid que en aquest mes de desembre es juga mantenir la condició de millor equip del món i retallar-li distàncies al Barça en el Clàssic de Lliga al Bernabéu.