L'UCI ha comunicat que Samuel Sánchez va donar positiu en un control antidopatge per l'hormona de creixement GHRPs-2 en una mostra recollida fora de competició el 9 d'agost, segons informa el Marca. L'asturià pot demanar una segona mostra encara que serà suspès fins que es resolgui el cas.

El corredor asturià de l'equip BMC corredor del BMC, de 39 anys, anava a participar en la pròxima edició de la Vuelta a Espanya que comença aquest dissabte a la localitat francesa de Nimes, però el seu actual equip ha decidit apartar-lo i substituir-lo de la ronda espanyola per Loic Vliegen.

Sánchez va aconseguir en els Jocs Olímpics de Pequín el 2008 la medalla d'or en la prova de ciclisme en ruta i ha guanyat etapes en el Tour de França i en la Vuelta a Espanya.