El Barça fa més gran la seva llegenda. Començava el partit amb els dos peus fora de la competició però una exhibició de voluntat i esforç l'ha reanimat. Dos gols a la primera part i quatre a la segona, tres d'ells en els últims minuts, donen la volta a una eliminatòria que entra a la història del futbol i de l'esport. Cap equip havia aconseguit remuntar un 4-0 en competicions europees i la gesta de l'equip provoca que el somni de guanyar el triplet cobri vida. La Champions, la Lliga i la Copa del Rei estan més a prop que mai. La temporada s'anima.

Amb la victòria, el Barça segueix cremant etapes a la Champions 2016/17. Els blaugrana es van classificar com a primers de grup després de superar en el duel directe el Manchester City de Pep Guardiola. La mala fortuna en el sorteig de vuitens, com ja va predir Luis Enrique, els va emparellar amb un dels segons més complicats: el PSG. El resultat a París deixava l'eliminatòria pràcticament sentenciada però aquest equip ha tornat a demostrar que creu en impossibles.

El Barça es converteix en equip de quarts de final per desena temporada consecutiva. L'última vegada que l'equip va caure als vuitens de final va ser la temporada 2006/07, quan el Liverpool (entrenat per Rafa Benítez) va aconseguir derrotar el Barça de Frank Rijkaard en els dos partits de l'eliminatòria.