El de sempre, Leo Messi, ha estat el líder de l'equip. És el millor en els grans moments, com també en els partits que tot sembla que són adversitats. Assistint, tenint visió de joc i sent decisiu per carregar-se l'equip a l'esquena un partit més i resoldre una complicada visita del Barça al camp de l'Eibar. També ha estat el dia de Denis Suárez, perquè s'ha estrenat com a golejador, i el de Luis Suárez i Neymar, que han tornat a marcar (0-4).

L'indispensable Messi

La baixa d'Iniesta abans del partit ja feia començar l'equip amb mal peu. A això se li ha afegit una molt mala notícia a l'inici del partit, i tot s'ha complicat encara més. Sergio Busquets ha patit un esquinç de lligaments del turmell del peu dret i el partit de tràmit abans de la tornada de la Copa del Rei s'ha convertit en un mal presagi.

Sort de Messi i sort que el Barça està en un bon moment. Quan el barcelonisme ho passa malament, Messi practica el seu futbol diferencial. El Barça suma quatre victòries consecutives i ja ha deixat definitivament enrere la mala ratxa del començament de temporada. Al Barça s'hi torna a respirar futbol i Messi no afluixa.

Assistent durant la primera meitat, el 10 blaugrana ha tingut molta presència al mig del camp per originar l'atac sense els dos grans puntals de la creació sobre el terreny de joc. Amb la pausa necessària i el nervi quan tocava, Messi ha fet el que ha volgut amb el Barça.

El dia de Denis

Sortint al terreny de joc abans d'hora per una desafortunada lesió de Busquets, el migcampista gallec ha transformat la seva prudència habitual en atreviment. Denis Suárez ha sortit sense pensar-s'hi gaire, per necessitat i amb l'obligació de millorar el rendiment inicial de l'equip, molt exigit per un Eibar que pressionava molt amunt.

I amb les ganes de tornar a aprofitar els seus minuts, Denis Suárez ha marcat a la mitja hora de partit amb un xut sec i potent des de fora l'àrea. El gol ha estat més que un gol, perquè s'ha convertit en l'estrena golejadora com a jugador del Barça. A grans mals, grans remeis.

El partit no s'ha acabat i Messi ha tornat a fer de les seves ja a la represa. Només ha necessitat cinc minuts de la segona meitat per iniciar una jugada des del mig del camp i acabar-la ell mateix després de la combinació amb Luis Suárez. Nou gol de Messi abans del tercer de l'uruguaià. Al minut 68 s'ha acabat el partit amb la sentència del golejador blaugrana. Luis Suárez pressiona i sentencia el partit. I abans d'acabar Neymar fa el quart i definitiu gol.

El trident funciona

El Barça no ha fet cap partit espectacular, però, sí, molt resolutiu. Quan s'ha necessitat marcar el primer gol per arribar amb avantatge al descans, s'ha fet. Quan s'ha necessitat fer el gol de la tranquil·litat, s'ha aconseguit. I quan s'ha volgut sentenciar, s'ha resolt.

El trident segueix agafant ritme i torna a recuperar aquella connexió que els ha catalogat com el millor atac del futbol actual. Un gol per a cadascun per demostrar que el Barça està endollat i que aquells partits feixucs en camps en males condicions es tornen a guanyar amb solvència. Tres punts i el Barça segueix l'empremta del Reial Madrid i el Sevilla a LaLliga Santander abans de rebre la Reial Societat en la Copa del Rei.