La selecció espanyola ha ensenyat la seva millor cara per superar Israel en un partit que la manté en el camí per jugar el Mundial de Rússia (4-1). Els gols de David Silva, Vitolo, Diego Costa i Isco donen tres punts a Espanya per seguir com a líder del grup G de classificació pel Mundial. La victòria d'Itàlia contra Albània (2-0) deixa les coses iguals, una jornada més, al capdavant del grup.

Exhibició de possessió

L'alineació del seleccionador espanyol Julen Lopetegui era una declaració d'intencions. El mig del camp, format per Sergio Busquets, Andrés Iniesta i Thiago Alcántara estava destinat a tenir la pilota. Les previsions s'han complert gràcies a l'associació amb David Silva, el millor jugar del partit. El futbolista del Manchester City només ha necessitat 13 minuts per desfer el 0-0 amb un xut creuat a dins de l'àrea.

La selecció ha encaminat la victòria gràcies a no defugir la responsabilitat de portar la iniciativa contra una selecció d'Israel que era ben conscient de les mínimes possibilitats de puntuar en la seva visita a Gijón. Espanya s'ha agradat i ha agradat. Com en els vells temps, quan va encadenar dues Eurocopes i un Mundial. Els espais se succeïen, donant pas a les ocasions. Només la falta d'encert ha fet que s'arribés amb l'1-0 al temps de descompte de la primera part.

En el 46', Vitolo ha aprofitat una magnífica passada entre línies de Thiago per fer el 2-0, agraint la decisiva col·laboració del porter Marciano. El resultat ha alliberat encara més a la selecció després del descans. Amb el partit resolt, les combinacions han guanyat en vertigen i les possessions es convertien en inacabables successions de passades, totes amb criteri.

Una festa

La segona meitat ha servit per veure una versió més desinhibida d'Espanya. Lopetegui ha recuperat l'energia i l'ambició que van desaparèixer en el Mundial de Brasil i l'Eurocopa de França. Ara, la selecció, sembla un equip capaç de tot. En aquesta espiral de positivisme, sustentada en la pressió a camp contrari i en no deixar pensar el rival, ha arribat el tercer gol. Diego Costa ha encertat a rematar un servei de córner per començar a vestir el partit de golejada.

Israel ha reaccionat aprofitant la relaxació en defensa d'una selecció que ja tenia el partit a la butxaca i Rafaelov ha maquillat el paper dels seus. El 3-1, però, no seria el resultat amb el que els dos equips s'intercanviarien les samarretes. L'entrada d'Isco Alarcón, jugador del Reial Madrid i protagonista durant la setmana per un possible interès del Barça, ha demostrat estar capacitat pel repte de jugar al Camp Nou. En poc més de 20 minuts ha deixat un control pel record i un gol marca de la casa, enganyant el porter amb un xut que ha entrat enganxat al pal.