La selecció espanyola ha perdut en semifinals davant d'Eslovènia, per 72-92, i lluitarà diumenge vinent per la medalla de bronze de l'Eurobasket, després d'un partit en el qual les errades en els triples (7 de 27) han condicionat l'equip, que ha acabat trasbalsat.

Els balcànics, al contrari que els espanyols, han estat especialment encertats en el llançament des dels 6,75 metres, anotant 14 de 25.

El llançament de tres punts ha estat la clau del primer temps. La selecció ha viscut i ha patit des del triple, amb 0 de 7 en els primers deu minuts, i 3 de 12 fins al descans. Eslovènia, mentrestant, ha clavat 6 de 8 en el primer quart, i 10 de 15 fins a encarar el vestidor.

La selecció ha tornat a tenir un començament tebi i els errors des de la llarga distància han descol·locat l'equip més que el joc eslovè. En defensa s'ha subjectat bé a Goran Dragic, una de les grans armes dels eslovens.

Luka Doncic també ha estat vigilat, encara que s'ha desencadenat una mica en la segona part. El 19-25 de final del primer quart ha estat, no obstant això, un bon resultat pel que s'havia vist a la pista.

Enemic triple

En el segon quart, Espanya ha fet un pas endavant en defensa i Sergio Rodríguez ha anotat el primer triple. Tot ha començat a funcionar una mica millor, amb ràpides transicions fruit d'una bona velocitat de pilota a la sortida, però els triples han continuat martiritzant els espanyols.

En l'últim minut el seleccionador espanyol, Sergio Scariolo, ha donat entrada a Joan Sastre i a Ricky Rubio junts a la pista per potenciar la defensa. L'equip ha estat a punt de naufragar quan Eslovènia ha aconseguit distanciar-se de nou, 38-45 (min.17.45), però allà ha aparegut la defensa per aguantar l'equip amb vida fins al descans (45-49).

El tercer quart no ha pogut començar pitjor per a l'equip espanyol, amb quatre triples fallats i un 0-6 en els primers tres minuts i mig, 45-55, a més de la tercera personal de Marc Gasol.

Scariolo ha cridat a recapitulació els seus jugadors, però els triples fallats han continuat caient del costat espanyol, i els triples anotats del costat eslovè. El desconcert ha estat majúscul i s'ha fallat puntualment en defensa.

Els diferents cincs que ha posat en pista el seleccionador no han acabat de quallar i el marcador ha assolit cotes més que perilloses, 52-65 (min.27). I amb males sensacions, les pitjors, quan trenta segons més tard el desavantatge ha ascendit als 16 punts, 52-68.

A hores d'ara l'índex d'encert continuava baixant, amb 4 de 19 triples, un 21 per cent. El resultat al final del tercer quart pràcticament ha sentenciat a la selecció, 57-73, després d'un 12-24 de parcial.

Espanya ha sortit en zona i el primer que ha fet Eslovènia ha estat clavar un altre triple, 57-76. Qualsevol altre equip hauria llançat la tovallola, però en una atac de geni l'equip ha aconseguit un 5-0 en un minut (62-76, min.31.30), intentant canviar un destí que semblava escrit.

Al final el 7 de 27 en triples (un 26 per cent) de l'equip espanyol i el 14 de 25 dels eslovens, un 56 per cent, ha resultat determinant.