Un Reial Madrid renovat ha superat amb molta facilitat el Deportivo de la Corunya a Riazor (2-6). El doblet de James Rodríguez i els gols de Lucas Vázquez, Álvaro Morata, Isco Alarcón i Casemiro reanimen el Madrid després del Clàssic i l’apropen al títol.

Nou canvis

Zinedine Zidane tornava a sacsejar l’equip buscant reaccionar i donar descans als titulars. El Madrid té per davant un mes de maig infernal, on haurà d’apostar-ho tot a la Lliga i a la Champions, les dues competicions on segueix viu i amb opcions clares de títol. Zidane ha tornat a demostrar que té, segurament, la millor plantilla d’Europa.

Pressionats per la golejada del Barça a l’Osasuna, els blancs no tenien alternativa. I es jugaven el futur amb la segona unitat. Els suplents tornaven al rescat: nou canvis respecte l'onze del Clàssic. La banqueta del Madrid és poderosa com poques i no aguanta comparació. A Riazor només ha necessitat 50 segons per demostrar-ho. Álvaro Morata ha aprofitat una passada d’Isco Alarcón per creuar la pilota davant Germán Lux. Gerro d’aigua freda per una afició que no havia tingut temps ni de situar-se.

El Deportivo, cinc punts per sobre del descens, es jugava la vida però semblava anestesiat. El Madrid era amo i senyor del partit. Els gallecs perseguien ombres i Isco i Asensio avisaven amb dos xuts al pal. Dues ocasions que han estat el preludi del primer gol de James Rodríguez. El colombià ha definit a plaer una centrada de Lucas Vázquez. 0-2 en només 15 minuts. La superioritat era insultant.

Dos gols

El Madrid ha tingut fins a tres ocasions molt clares per enterrar el Depor però Lux s’ha esforçat per mantenir-lo en vida. I qui perdona ho paga. El futbol ha tornat a fer bona la dita. El Depor, en una de les poques arribades a l’àrea de Casilla, ha fet l’1-2. Andone, màxim golejador dels gallecs, ha rematat a gol un mal xut de Kakuta. El partit semblava que podia canviar però el Deportivo ha fet gala dels problemes que el porten traumatitzant des de l’inici de la temporada.

Els de Zidane han castigat la feblesa defensiva dels locals. Un mal refús a una centrada de Marcelo ha servit a Lucas el tercer gol del Madrid. A plaer i a l’àrea petita, l’extrem feia justícia amb el que s’estava veient sobre la gespa de Riazor.

Un partit menys

El descans no ha canviat res. Els rols dels dos equips s’han accentuat. El Madrid era molt conscient de la seva superioritat i jugava a aprofitar les innumerables errades defensives dels gallecs. En un contracop, Lucas ha perdonat el quart. I James, en una de les millors jugades del partit, ha fet el cinquè.

El Madrid ha jugat els últims minuts com si es tractés d’un entrenament amb públic. Els de Zidane s’agradaven molt. Amb combinacions impossibles, l’equip semblava que es volia treure l’espina del gol de Leo Messi al minut 92. La hiperactivitat en atac ha desembocat en l’1-5, obra d’Isco. En el 2-5, de Joselu. I en el 2-6 definitiu, de Casemiro.

El resultat ho deixa tot igual. Barça i Madrid empaten al capdavant de la classificació amb 78 punts. Els blancs, però, descompten un partit més en la lluita pel títol, conscients que tenen la carta del Celta per marcar les diferències.