El president de Naturhouse, Félix Revuelta, ha impulsat una plataforma d'afectats pel Banc Popular que aglutina ja 3.000 accionistes i ha posat en marxa la maquinària legal per presentar demandes col·lectives contra els responsables de la caiguda de l'entitat. Revuelta, que ha perdut uns 45 milions d'euros amb el Popular, ha creat un web amb l'objectiu d'aglutinar el major nombre d'accionistes minoritaris afectats per anar als tribunals a defensar els seus interessos.

En una entrevista amb Efe, Revuelta ha assegurat que els grans inversors, com és el seu cas, correran amb les despeses fixes del procés, mentre que els petits accionistes, que són "els que més patiran" amb la venda del Banc Popular per un euro al Santander, només assumiran un percentatge "a èxit". Es a dir, si guanyen la demanda. Revuelta ha explicat que la plataforma està "saturada" i que s'ha hagut d'instal·lar un nou programa informàtic per atendre totes les trucades i sol·licituds d'adhesió d'afectats.

El coordinador en cap dels serveis jurídics del Grup Kiluva, el 'holding' familiar de Revolta, s'encarregarà de liderar un equip d'advocats de tot Espanya que confeccionaran les demandes contra els responsables de la resolució del Popular. "Hi ha molta gent implicada, des d'Ángel Ron i el seu consell fins al senyor (Emilio) Saracho i el seu consell", ha afirmat l'empresari, que creu que els reguladors espanyols també poden tenir una part de responsabilitat.
Aquest equip jurídic ha començat ja a organitzar-se i coordinar-se i aviat demanarà tota la documentació necessària als accionistes, començant pels més petits, i al propi banc.

"Una vergonya"

Revuelta que és fundador de la companyia especialitzada en nutrició i venda de productes dietètics Naturhouse, afirma que és "una vergonya" com s'ha actuat en el cas del Popular i considera que s'ha "menyspreat" als seus accionistes. Ha recordat, en aquest sentit, que la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha prohibit aquesta setmana la presa de posicions curtes sobre les accions de Liberbank, mesura que no es va adoptar amb el Popular, i que es podria haver suspès la cotització per evitar la caiguda dels títols, que van perdre tot el seu valor en tan sols unes setmanes.

L'empresari burgalès lamenta a més que no es donés l'opció als accionistes d'acudir a una ampliació de capital: "Se'ns hauria d'haver donat aquesta possibilitat, ja que el banc era salvable". De fet, Revuelta assegura que en les pitjors hores del Popular va arribar a comprar 900.000 accions de l'entitat i que hagués acudit també a una ampliació de capital perquè "fins a l'últim dia" va seguir confiant en el banc."És una vergonya el que ha passat, hi ha coses que no s'entenen", subratlla Revuelta, que creu que la venda del Popular al Santander no és, ni de lluny, la millor sortida per al banc.