Demà comença una nova edició del Cruïlla Festival amb Robert Plant com a cap de cartell

Després del Primavera Sound i Sónar, el Cruïlla és la tercera gran cita en el calendari de festivals estivals de música de Barcelona. Fent de l’electicisme el seu principal tret identitari, des de demà i fins diumenge algunes de les propostes més interessants de l’escena internacional i nacional passaran per l’escenari del Parc del Fòrum.  

Veu dels llegendaris Led Zeppelin, Robert Plant és l’indiscutible cap de cartell del Cruïlla 2016. Acompanyat de The Sensational Space Shifters, Plant presentarà per primera vegada a Barcelona Lullaby... and the Ceasless Roar (2014), disc amb què s’ha aproximat als paratges sonors de la música africana i l’electrònica. 

Primera espasa del festival perfectament secundada per una nòmina d’artistes forans on destaquen, entre altres, el rock’n’soul d’Alabama Shakes, l’indie rock fronterer de Calexico, el folk d’harmonies sintetitzades de Cat Power, la rave tribal de Crystal Fighters, l’acústica sensible de Damien Rice, el jazz en evolució cap al funk d’Esperanza Spalding, l’electrocúmbia dels explosius Bomba Estéreo o els padrins del so Madchester James.  

Mesos enrere Love of Lesbian van posar potes enlaire la sala Razzmatazz durant tres nits en la presentació del seu darrer disc. El poeta Halley tornarà a sobrevolar Barcelona aquest cap de setmana en l’única actuació que la banda liderada per Santi Balmes oferirà aquest estiu a la seva ciutat. L’heroi del silenci Bunbury, figura que crea tantes adhesions com odis a la seva causa, i el lleó asmàtic Fermin Muguruza donant a conèixer Irun Meets New Orleans (2016), àlbum en què ha readaptat els principals clàssics del seu repertori (sigui en solitari sigui amb Negu Gorriak i Kortatu) a les formes del jazz de l’emblemàtica ciutat nord-americana, són altres dels noms preponderants del contingent català i estatal que passarà per l’edició d’enguany del Cruïlla. 

Llistat d’ambaixadors locals on també sobresurten els reis del rock independent melodramàtic Vetusta Morla, la genialitat llunàtica d’Adrià Puntí, aquesta superbanda del nostre ecosistema alternatiu que és Egon Soda o els granadins 091, banda de culte que ha reprès la seva activitat 20 anys després de la seva separació.   

Cruïlla Festival. Parc del Fòrum. Plaça del Fòrum, 1. Preu: 105€ abonament festival, 75€ entrada per dia (25€ entrada per a diumenge). Del divendres 8 al diumenge 10 de juliol.