L'Ajuntament de Barcelona ha afegit elements de protecció a la zona de l'espectacle de Cap d'Any a l'entorn de la Font Màgica de Montjuïc per reforçar les tasques de vigilància i seguretat dels cossos policials. Segons ha informat l'Ajuntament de Barcelona, tant la Guàrdia Urbana de Barcelona com els Mossos reforçaran la seva presència a la zona on es realitzarà l'espectacle i per a això, aquest any, per primera vegada, es col·locaran elements de protecció que en cap moment impediran el pas dels vehicles policials o d'emergències.

A les 17.00 hores es tancaran tots els accessos de vianants al voltant de la zona de la pirotècnia i a les 22.30 hores la zona als dos costats del Palau Nacional. A partir de les 20.00 hores, o quan l'acumulació de públic ho faci necessari, es tallaran al trànsit les avingudes Reina María Cristina, Rius i Taulet i Francesc Ferrer Guàrdia (entre el carrer Guàrdia Urbana i Mèxic).

Dispositiu de seguretat

Per controlar i impedir actes incívics, s'establirà un dispositiu de seguretat i de control amb filtres dinàmics, format per equips de Mossos i Guàrdia Urbana, l'accés de la plaça Espanya i al llarg de l'avinguda Reina Maria Cristina

La zona destinada al públic serà la calçada central i la vorera costat Besòs de l'avinguda Reina Maria Cristina, mentre que la vorera del costat Llobregat estarà tancada com a passadís i zona de seguretat.

L'únic accés a la zona de celebració serà per la plaça Espanya i no es permetrà l'accés de públic ni per l'avinguda Rius i Taulet ni per l'avinguda Francesc Ferrer Guàrdia, que es reservaran per a evacuació en cas d'emergència i per facilitar el desallotjament un cop finalitzat l'espectacle. Quan acabin les campanades es facilitarà la sortida dels assistents, tant per l'avinguda Reina Maria Cristina com per Rius i Taulet/Francesc Ferrer Guàrdia. Per arribar a l'avinguda Maria Cristina, l'Ajuntament recomana el metro com a mitjà de transport públic idoni.

Prevenció a plaça de Catalunya

D'una altra banda, en previsió que a la plaça de Catalunya o altres llocs, principalment de la zona centre, encara que no hi ha cap acte, es concentrin grups de persones per celebrar el Cap d'Any produint-se actes que puguin incidir en el normal desenvolupament de l'ús de la via pública, la Guàrdia Urbana, en coordinació amb els Mossos d'Esquadra, establirà un dispositiu de prevenció.