Amb excepcions i les ingerències habituals dels lobbies, la Comissió Europea sol ser un accelerador en les polítiques mediambientals dels països de la UE. Ara, Brussel·les ha declarat la guerra al greenwashing, una acció necessària en una epoca en què totes les empreses volen semblar sostenibles i respectuoses amb el medi ambient però moltes no ho són. La Comissió, amb el comissari de Medi Ambient, Virginijus Sinkevicius, al capdavant, seguint la feina iniciada per Frans Timmermans, persegueix no només que les polítiques verdes siguin realment verdes sinó també que no s'enganyi els ciutadans.

Christine Lagarde

Christine Lagarde

A la presidenta del Banc Central Europeu no li va tremolar el pols a l'hora de pujar els tipus d'interès quan la inflació es va disparar i la situació ho requeria. Ara, amb els preus de l'energia controlats -aquest dijous, a Espanya hem pagat la llum més barata en anys- i la inflació més moderada, està demorant la baixada tipus i, si bé se li ha posat ja una data estimativa (juny), el mercat encara no ho veu clar. Per això, l'euríbor porta dos mesos pujant i les hipoteques es continuen encarint.

Jim Farley

Jim Farley

Jim Farley ha donat un respir a Almussafes. El CEO de Ford ha comunicat a la plantilla de la fàbrica valenciana que rebrà un model per assegurar la càrrega de treball de la planta després de la sortida de la Transit. No obstant això, es tracta només d'una solució temporal mentre busquen la definitiva. Almussafes acumula ja massa anys d'inestabilitat i respostes a curt termini mentre que el gegant nord-americà no acaba de decidir els seus plans a llarg termini.