Repsol comptarà amb 300 milions d'euros de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) per finançar el seu pla de descarbonització, amb el qual la petroliera que presideix Antonio Brufau és més a prop de convertir-se en una companyia multinergética, ja que el crèdit de l'ICO servirà per transformar instal·lacions industrials de Repsol en polos multienergètics capaços de generar productes amb baixa, nul·la i fins i tot negativa empremta de carboni, basada en la innovació, l'economia circular i la seva aposta per produir combustibles renovables i hidrogen renovable.

Santiago Carbó

Santiago Carbó

La lluita contra la inflació s'ha d'entaular també amb una retallada de la despesa pública. Així ho considera el director d'Estudios Financers de Funcas, Santiago Carbó, qui aquest dimecres va subratllar que la prioritat tant dels estats membre com el BCE ha de ser contenir l'elevada inflació, per la qual cosa va instar als respetivos governs a donar suport amb les seves polítiques al BCE en una batalla que pot deixar-se exclusivament en mans de la política monetària.

Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg

Meta, la matriu de Facebook, ha iniciat una nova ronda d'acomiadaments com a part del pla de retallades i ajustaments que la firma fundada per Mark Zuckerberg va començar a aplicar en els últims mesos i que, de moment, sembla no ser suficient. En aquesta última tanda sortiran al voltant de 4.000 empleats d'alta qualificació.