L'inici de l'IBEX 35 ha estat negatiu. Després d'una jornada alcista, en la qual el selectiu nacional va arribar a situar-se a prop dels 9.450 punts, l'inici de la d'avui està sent una mica més cautelosa, en la que els inversors s'han decantat per recollir els beneficis pastats en durant la sessió d'avui i pendents de l'efecte que pugui tenir la nova dada de la inflació de l'eurozona sobre el principal índex borsari del mercat de valors espanyol. A aquesta hora del matí, l'IBEX 35 cotitza sobre els 9.260 punts i marca un descens del 0,58%.

Tot això en una jornada més tranquil·la que les anteriors des del punt de vista de resultats empresarials, però no en el referit als esdeveniments macroeconòmics. A Espanya, els inversors estan pendents de la nova subhasta del Tresor, la qual ha acaparat totes les mirades en els primers mesos de l'exercici en ser una de les opcions d'inversió més segures i menys volàtils, una cosa preuada en els temps actuals. A més d'això, els inversors estan pendents de les actes de l'última reunió de tipus d'interès del Banc Central Europeu, en les quals es podrà entreveure els futurs moviment de la institució amb seu a Frankfurt en el que a política monetària es refereix. Pel seu lloc, la nova dada de l'IPC de l'eurozona és una altra dels esdeveniments cisma de la jornada d'avui i que pot alterar la dinàmica de l'IBEX 35.

Quant a les companyies que han iniciat amb millor peu la jornada i marquen les alces més notòries, destaquen Solaria (+1,55%), Acerinox (+0,69%), Redeia (+0,58%), Bankinter (+0,15%) i Enagás (+0,15%). A la inversa, els valors que, de moment, no aconsegueixen entaular la tendència a l'alça i acumulen les caigudes més abruptes són Meliá (-2,21%), Cellnex (-1,83%), Fluidra (-1,39%), Amadeus (-1,35%) i Banc Santander (-1,29%).

Quant a la resta de places europees, totes elles han començat la sessió marcant la tendència baixista, igual com l'IBEX 35. A França, el CAC 40 cedeix un 0,85% en els primers compassos de la sessió; a Alemanya, el DAX 30 és a prop de caure un 1%; a Anglaterra, el FTSE 100 decreix un 0,32%; mentre que, a Itàlia, el FTSE Mib mostra una depreciació del 0,74%. Sembla que els presagis sobre la nova variació monetària i la nova dada de l'IPC de l'eurozona tenen en suspens els inversors dels principals índexs del Vell Continent.

Al mercat de les matèries primeres, els contractes a futur del Brent, esquist de referència a l'eurozona, mostren una tendència plana, sense alts i baixos, sobre els 84,22 dòlars per barril. Per la seva part, el WTI, petroli de referència al mercat dels Estats Units, cedeix un 0,18%, fins als 77,64 dòlars per barril. Quant a l'or, els contractes a futur del metall preciós cedeixen un 0,37%, fins als 1.838 dòlars per unça.

Al mercat de divises, la cotització de l'euro davant el dòlar es col·locava en 1,0636 'bitllets verds'. Al mercat de deute, l'interès exigit al bo a deu anys escalava fins al 3,784%.

Quant al sector de les criptomonedes, el Bitcoin mostra una depreciació del 0,79% en les últimes 24 hores, cedint fins als 21.975 euros. Per la seva part, l'Ethereum, la segona criptomoneda més valuosa del mercat, mostra una caiguda una mica més inflada, de l'1,14%, el que porta el preu de l'actiu electrònic fins als 1.543 euros.