L'IBEX 35 s'apropa a la paritat amb els nivells que mantenia a l'inici de la sessió després de conèixer-se la dada de la inflació de l'eurozona. Encara que l'IPC continua registrant cotes elevades, sembla que poc a poc va descendint, apropant-se als nivells que busca el Banc Central Europeu. Malgrat això, Lagarde ha recalcat que les pujades de tipus es continuaran succeint en els propers mesos, sobretot perquè el BCE estima una caiguda de l'IPC sobre el 2% per a 2025. Sigui com fos, l'IBEX 35, malgrat no mantenir la cotització en verd, s'apropa als nivells amb el que ha començat la jornada. De moment, el principal índex de valors del mercat espanyol supera pels 9.300 punts, i cotitza amb un descompte del 0,10%.

Malgrat que la dada de l'IPC europeu continua sent elevada, igual com el d'Espanya, el país ibèric continua sent una de les nacions que registra uns nivells d'inflació baixos en relació amb la resta d'Estats membre. Espanya manté al febrer un IPC del 6,1%, aixecat pels elevats preus energètics i pel valor dels aliments frescos.

Sigui com fos, sembla que l'IBEX 35, després de conèixer-se aquestes dades, ha despuntat. Des de primera hora del matí, el selectiu nacional mostra una apreciació del 0,8%, la qual encara no és suficient com perquè aquest cotitzi en positiu. Tot això en una jornada en què Lagarde ha comentat en Antena 3 que el BCE mantindrà el ritme de les pujades al març, avançant el que el mercat esperava amb la revelació de les actes de l'última reunió de tipus.

Tornant al parquet borsari, els valors que caminen amb bon peu i registren les alces més notòries són Redeia (+1,43%), Bankinter (+1,33%), Immobiliària Colonial (+1,24%), Enagás (+1,06%) i Ferrovial (+0,91%). Es pot destacar que en les últimes hores han sortit diverses informacions i reaccions sobre la decisió de la constructora de Del Pi de sortir d'Espanya per assentar-se als Països Baixos. De moment, el mercat està responent amb optimisme a una notícia que ha generat controvèrsia en el Govern d'Espanya.

Al contrari, les empreses que no aconsegueixen entaular la tendència a l'alça i acumulen els descensos més grans són Meliá (-2,06%), Amadeus (-1,45%), Cellnex (-1,20%), Sacyr (-0,99%) i Banc Sabadell (-0,76%).

Quant a la resta de places europees, en elles predomina una tendència mixta. Per exemple, el CAC 40 s'ha donat la volta, i ara cotitza amb una alça inferior al 0,10%; a Alemanya, el DAX 30 manté un decreixement del 0,38%; a Anglaterra, el FTSE 100 marca una lleugera depreciació del 0,11%; mentre que, a Itàlia, el FTSE Mib guanya un 0,07%. Cal veure com afecta l'obertura de Wall Street als principals índexs de la zona euro.

Al mercat de les matèries primeres, els contractes a futur del Brent, esquist de referència a l'Europa, mostren un increment del 0,42%, fins als 84,66 dòlars per barril. Per la seva part, el WTI, petroli de referència als Estats Units, creixen un 0,44%, fins als 78,03 dòlars per barril. Quant a l'or, el metall preciós cedeix un 0,45%, fins als 1.837,20 dòlars per unça.

Quant al sector de les criptomonedes, el Bitcoin cau un 0,67% en les últimes 24 hores, fins als 22.002 euros; mentre que l'Ethereum cedeix un 1,29% en les últimes hores, fins als 1.540 euros.