L'Ibex-35 ha tancat amb un avenç del 0,59%, la qual cosa l'ha portat a situar-se en els 9.287,1 enters al tancament de la primera sessió de la setmana, que estarà marcada per l'inici de la temporada de resultats empresarials a Espanya. Començarà aquest dijous amb la publicació dels comptes del tercer trimestre de Bankinter.

A la preocupació sobre la persistència de la inflació, les polítiques monetàries dels bancs centrals per frenar-la i l'evolució econòmica, els inversors també estan pendents del conflicte entre Israel i Hamàs, ja que es tracta d'un "nou focus d'incertesa", si bé es manté en un segon pla, segons assenyala l'analista de XTB, Joaquín Robles.

"És difícil de predir com evolucionarà, ja que la implicació de l'Iran podria desestabilitzar l'Orient Mitjà, però de moment sembla difícil que s'estengui. Des d'una perspectiva de mercat, l'atenció se centra en els preus del petroli, els bons i el dòlar," explica.

En l'àmbit macro, el govern espanyol en funcions ha donat a conèixer la seva previsió de creixement d'aquest any per al producte interior brut (PIB), que el situa en el 2,4%, tres dècimes per sobre de la projecció anterior, mentre que ha retallat quatre dècimes la seva estimació per a l'avenç de l'economia el 2024, fins al 2%, segons el Pla Pressupostari de 2024 remès a la Comissió Europea.

Els inversors romandran atents la resta de la setmana a diverses referències econòmiques: l'índex ZEW de confiança inversora d'Alemanya i l'atur del Regne Unit, dimarts i el PIB, la producció industrial, l'atur i les vendes minoristes de la Xina dimecres, a més de la inflació de l'eurozona i del Regne Unit.

Les pujades més grans de l'IBEX 35 se les han anotat ArcelorMittal (+2,03%), Colonial (+1,99%), Santander (+1,79%), Merlin (+1,76%) i Amadeus (+1,51%). Del costat contrari, els valors més castigats avui han estat Rovi (-2,73%), Ferrovial (-0,81%), Iberdrola (-0,43%) i Endesa (-0,29%).

Respecte a la resta de grans places europees, Milà s'ha revaloritzat un 0,55%, seguit per Londres (+0,41%), Frankfurt (+0,34%) i París (+0,27%). El barril de Brent queia per sota dels 90 dòlars (cedint un 1,05%, fins als 89,93 dòlars) davant del conflicte entre Israel i Hamàs, mentre que el West Texas Intermediate queia un 0,84%, fins als 86,94 dòlars.

Als mercats de deute, el rendiment del bo espanyol amb venciment a 10 anys se situava en el 3,899%, per sobre del 3,88% en què va tancar divendres. D'aquesta forma, la prima de risc davant el deute alemany se situava en els 114 punts bàsics, tres dècimes menys. Del seu costat, l'euro s'apreciava un 0,33% davant el dòlar, fins a cotitzar a un tipus de canvi als mercats d'1,0545 'bitllets verds' per cada unitat de la divisa comunitària.