L'última sessió borsària de la setmana ha començat en positiu per a l'IBEX 35. El selectiu nacional ha iniciat la jornada amb el fanalet en verd encès, marcant una apreciació superior al 0,80%, la qual cosa l'asseu sobre els 9.400 punts. Malgrat que el nivell actual és positiu, sembla que els inversors de l'IBEX volen tornar a veure-ho per sobre dels 9.450 punts, com ocorregués en la mitja sessió de dimecres passat. Es pot destacar que, passi el que passi durant la jornada d'avui, els nivells marcats pel selectiu nacional ja són rècord dels últims tres anys, ja que l'IBEX va arribar a oscil·lar el llindar dels 9.450 enters en la mitja sessió de dimecres passat.

La bona dinàmica mostrada en la sessió d'avui arriba en una jornada en què, més enllà de les paraules del vicepresident del Banc Central Europeu i de la dada del PMI de l'eurozona, no hi haurà grans esdeveniments macroeconòmics que puguin desviar el rumb del selectiu. Quant al pla empresarial, el matí és tranquil, mancat de presentacions de resultats anuals.

Així, a primera hora del matí, els valors que caminen en positiu i acumulen els guanys més grans són Fluidra (+2,83%), ArcelorMittal (+1,57%), Cellnex (+1,43%), Grifols (+1,39%) i IAG (+1,23%). Al contrari, les empreses que no aconsegueixen conciliar amb la tendència a l'alça i acumulen els descensos més voluminosos són Mapfre (-0,49%), Telefónica (-0,39% 9, Sacyr (-0,27%) i Repsol (-0,23%). La resta de les empreses que componen el selectiu nacional caminen marcant alces en la seva cotització. De moment, 31 de les 35 companyies que figuren en l'IBEX tenen el pilot en verd encès.

Quant a la resta de places europees, totes elles han iniciat la jornada amb increments. El CAC 40 francès creix un 0,40% a aquesta hora del matí; el DAX 30 alemany ho fa amb un increment del 0,70%; el FTSE 100 manté una alça del 0,31%; mentre que, a Itàlia, el FTSE Mib creix a prop d'un 1% en els primers compassos de la sessió. Tot arriba després que Wall Street tanqués la sessió d'ahir en positiu.

Al mercat de les matèries primeres, els contractes a futur de Brent, esquist de referència a l'eurozona, manté una tendència lateral, ubicant-se sobre els 84,33 dòlars per barril. Per la seva part, el WTI, petroli de referència al mercat dels Estats Units, manté un preu de 78,16 dòlars per barril. Quant a l'or, els contractes a futur del metall preciós creixen un 0,49%, fins als 1.849,55 dòlars per unça.

Al mercat de divises, la cotització de l'euro davant el dòlar es col·locava en 1,0616 'bitllets verds', mentre que, al mercat de deute, l'interès exigit al bo a deu anys baixava fins al 3,768%.

Per la seva part, al sector de les criptomonedes, el Bitcoin cotitza amb un descompte del 4,81% en les últimes 24 hores, portant-se fins als 21.077 dòlars; mentre que l'Ethereum marca una caiguda del 4,91% en les últimes hores, la qual cosa el porta fins als 1.478 euros. Segons diverses informacions, el motiu de la caiguda pot venir precedit d'un descens abrupte de Silvergate Bank en Borsa, banc amb serveis de criptomonedes que no estava passant pel seu millor moment, arrossegat per la tendència a la baixa del sector a finals de 2022, tal com va informar ON ECONOMIA.