L'Ibex-35 ha iniciat la sessió d'aquest dimecres amb una caiguda de l'1,19%, fins a situar-se en els 9.389,52 punts, després de la rebaixa de la qualificació del deute dels Estats Units fins a nivells AA+ per part de l'agència de qualificació Fitch.

En concret, aquesta rebaixa se situa un punt per sota de la nota més alta, mentre l'agència, en un comunicat, es va referir al "deteriorament fiscal esperat" i a un deute "alt" del Govern nord-americà entre els motius pels quals ha pres la decisió. Així mateix, en un escenari que continua marcat per la presentació de resultats i la publicació de dades macroeconòmiques.

Acciona lidera les pujades a la borsa

Abans de l'obertura del mercat, el fons Oceanwood anunciava que incrementava a 187,5 milions el nombre d'accions que busca vendre d'Unicaja Banco, a raó d'un euro per títol, després de prendre aquest dilluns la decisió de sortir parcialment de l'entitat a través d'un procés de col·locació accelerada de títols. Entre les referències macroeconòmiques, al parquet madrileny esmorzava amb la publicació de l'atur i els afiliats a la seguretat social el mes de juliol.

En els primers compassos d'aquesta sessió, les pujades més grans dins de l'Ibex-35 se les anotaven Acciona (+0,32%) i Fluidra (+0,05%), mentre que en el costat contrari els descensos més pronunciats se'ls anotaven Unicaja Banco (-5,84%), Meliá Hotels (-3,52%), Banc Sabadell (-1,55%) i Grifols (-1,48%).

Les principals borses europees també obrien aquest dimecres amb signe negatiu: de l'1,22% per a Frankfurt, de l'1,18% per a París, del 0,82% per a Londres i de l'1,12% per a Milà.