El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, ha assegurat aquest dijous que les criptomonedes "no desapareixeran" malgrat la crisi en la qual estan immerses en aquests moments després de la patacada de FTX i ha augurat que tornaran a tenir un paper protagonista una vegada sotmeses a regulació, segons informa l'agència EFE. Discrepa així amb el punt de vista de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). El supervisor del mercat d'aquest organisme, Rodrigo Buenaventura, va assegurar fa uns dies que "poden desaparèixer en qualsevol moment", així com que són "buides" i són "inútils".

"Alguns dels meus col·legues creuen que les criptomonedes desapareixeran, però jo no ho crec. No desapareixeran, però tindran un gran canvi", ha recalcat el màxim directiu de CaixaBank durant la seva participació en l'esdeveniment Reinvent Forum, organitzada en CosmoCaixa per l'associació internacional Qorus. Gortázar ha assenyalat que les criptomonedes estan ara en crisi pel seu ús especulatiu, però ha destacat que són "un veritable valor refugi" i "accessibles" per a aquells que compten amb monedes inestables.

Després de recordar que al llarg de la història sempre s'han donat casos d'"activitat il·legals" vinculades a les finances, el directiu ha assegurat que aquest és el cas de la polèmica que embolica ara a les criptomonedes. Segons el seu parer, el cop que estan rebent ara les criptos al mercat desaccelerarà el seu creixement als mercats, "però no les eliminarà de la faç de la terra".

En aquest context, el conseller delegat de CaixaBank ha advocat per aprofundir en la regulació d'aquestes divises tecnològiques i en la protecció dels consumidors, de manera que es garanteixi que aquests entenen els riscos d'aquest producte. El directiu ha destacat també que la crisi de les criptomonedes donarà més temps als "actors estables" del mercat financer per posar-se al dia.

Tot això ajudarà, segons el seu criteri, que les criptomonedes puguin jugar un rol important al mercat financer. D'altra banda, Gortázar s'ha mostrat convençut que en la segona part d'aquesta dècada, cap al 2028, la moneda digital de la Unió Europea serà una realitat. "Crec que hi ha una alta probabilitat que sigui així", ha dit, i ha ofert, a continuació, l'ajuda de CaixaBank per avançar en l'adopció d'aquesta moneda de la millor manera possible.

L'esdeveniment 'From Vision to Execution' reuneix avui i demà a Barcelona a directius i representants del sector bancari internacional amb la vista posada en la reinvenció dels serveis financers per avançar cap a un món més sostenible i tecnològic. A la trobada es presentaran les principals novetats en finances i les tendències de la banca minorista.