En menys d'una setmana Openbank, Banca March, TargoBank o EBN han llançat nous dipòsits o han millorat els que ja tenien. Els bancs digitals i mitjans s'estan avançant als grans en la tan esperada "guerra del passiu" després que el Banc Central Europeu (BCE) decidís pujar de nou els tipus d'interès oficials en 50 punts bàsics, fins al 3%.

Els estalviadors demanden amb urgència dipòsits o productes que donin rendibilitat pels estalvis després de diversos anys amb tipus d'interès negatius, en els quals les entitats no només no han pagat els clients pels seus estalvis, sinó que fins i tot els han penalitzat per tenir els diners aturats en el compte. Però des que el passat 2022 els tipus comencessin a pujar, la situació ha anat revertint-se.

Aquesta mateixa setmana, de fet, EBN Banc ha millorat els interessos de tots els dipòsits a termini fix que ofereix (quatre, sis, nou, dotze mesos...) i en el millor dels casos, el de 36 mesos, ha elevat la TAE fins al 2,75%. L'entitat demana una inversió mínima de 10.000 euros, igual com Banca March, que ha llançat aquesta mateixa setmana el seu primer dipòsit a termini fix, que ofereix una rendibilitat del 2% TAE (2% TIN) a dotze mesos per als nous clients que es donin d'alta a través dels canals online en el seu Compte Digital Avantio.

També amb l'objectiu de captar nous clients, Openbank, el banc digital del Santander ha llançat el seu 'Dipòsit Benvinguda' a termini fix amb què paga un 1% TIN i TAE a dotze mesos. Encara que en el seu cas és sense saldo mínim, és a dir, remunera des del primer euro. L'entitat permet a més cancel·lar el dipòsit abans de l'any sense comissió de cancel·lació anticipada i comprometent-se a tornar tots els diners que hagi dipositat més un 0,20% TAE i TIN anual durant el termini que s'hagi mantingut el saldo.

Així mateix, Targobank acaba de millorar les condicions del seu 'Dipòsit Impuls' que també ofereix als nous clients remuneració a 12, 18 o 24 mesos per a saldos des de 10.000 euros. L'entitat puja la TAE fins a l'1,80%, 2,0% o 2,20% respectivament i encara que permet cancel·lació anticipada, cobra una penalització del 4%.

Després d'aquestes entitats, les millors ofertes a Espanya -en dipòsits a 12 mesos- les presenten Pibank amb un 2,01% TIN; Banc Pichincha, que paga un 2,0%, Deutsche Bank, que remunera amb l'1,6%; Caixa d'enginyers, a l'1,25% i ING un 0,6%. Encara que totes elles per sota del 3% al que ja se situen els tipus d'interès.

Els bancs europeus són els més generosos amb els dipòsits i els estalviadors espanyols poden contractar-los a través de la plataforma Raisin. A dotze mesos, Banca Progetto ofereix un interès del 3%; Haitong Bank del 2,85%; BluOr Bank i Banca Sistema paguen un 2,8%; i Fjord Bank un 2,75%, segons les dades aportades pel comparador Kelisto, des d'on destaquen que cap d'ells no exigeix vinculació ni una quantitat mínima a dipositar.

També des d'aquest portal destaquen que els cinc dipòsits més rendibles del mercat – que també es poden contractar a través de Raisin- són el dipòsit a cinc anys de Fjord Bank, que ofereix un interès del 3,55%; seguit pel dipòsit a tres anys de Banca Progetto, que paga un 3,5%; el de cinc anys de Banca Sistema, el TIN dels quals és també del 3,5%; el dipòsit a quatre anys de Fjord Bank, amb una rendibilitat del 3,4%; i el dipòsit a quatre anys de Banca Privata Leasing, que ofereix un 3,35%.

A Espanya, s'espera que la gran banca comenci a moure fitxa i oferir dipòsits en els mesos vinents. Si bé, el mercat descompta que els tipus d'interès assoliran com a mínim aquest exercici el 3,5%. Mentrestant el que si ofereixen aquestes entitats són comptes remunerats, en els quals es demana portar la nòmina i domiciliar algun rebut.

CaixaBank ofereix un interès del 5%, igual com Ibercaja. Només que en el primer, els ingressos mínims han de ser de 1.200 euros al mes i en el segon, de 1.400 euros. A Bankinter, que també ofereix un 5%, n'hi ha prou amb domiciliar una nòmina de 800 euros. Així mateix, Sabadell ofereixen un 2% d'interessos als nous clients.

Anés del sector purament bancari, altres companyies comencen a accelerar amb comptes remunerats o dipòsits. Yoigo, del grup MásMóvil, sorprenia fa uns dies amb un compte que remunera al 5% TAE els primers 5.000 euros. La firma no demana una nòmina, sinó ser client i domiciliar un rebut. Als que no siguin clients, també els remunera però amb un 0,5% TAE.

Així mateix, Renault Bank, la financera del grup automobilístic, ha pujat la rendibilitat del seu 'Compte Contigo' fins a l'1,41% TAE i la del Dipòsit Tú+ fins al 2,83% TAE recentment. I Orange Bank, el banc mòbil de l'operador francès, també ofereix un Compte Estalvi a l'1% TAE fins a un límit de 100.000 euros.