Inditex començarà a negociar amb els sindicats CCOO i UGT el proper 25 de gener per abordar les pujades salarials de la plantilla. Així ho han informat les organitzacions sindicals en un comunicat, on asseguren que s'asseuran a negociar amb la multinacional mesures globals en matèria salarial que compensin l'impacte de la inflació en totes les empreses del grup i a tots els territoris.

Per la seva part, els sindicats minoritaris CGT i USO han convocat una jornada de vaga per al proper dia 7 de gener. Des de CCOO recorden que les passades setmanes, i de manera coordinada amb UGT, s'ha plantejat a la multinacional tèxtil de la família Ortega formalitzar al llarg d'aquest mes la taula estatal per abordar aquests aspectes, tenint present tant la situació i nivells dels convenis col·lectius provincials com l'impacte que està tenint la inflació en el poder adquisitiu de les plantilles.

De la mateixa manera, els sindicats destaquen el compromís de revisió i millora del sistema de comissions de personal de botiga. CCOO assegura també que en el pla d'igualtat del grup, que també s'està negociant i la pròxima reunió es farà el pròxim 18 de gener, s'han de concretar mesures d'abast i d'aplicació a totes les plantilles de totes les marques.

Promoció, jornada, horaris i conciliació

El sindicat ha valorat "positivament" la concreció d'aquesta taula nacional, "des d'una aposta per arrencar 2023 avançant, de manera significativa, a totes les marques i territoris d'implantació d'Inditex, en matèria salarial -globalment, no només en incentius-, així com en altres mesures en matèria de promoció, jornada, horaris, conciliació i altres aspectes".

Per la seva part, des d'UGT han destacat que en aquesta taula nacional amb la direcció d'Inditex abordaran el pla d'igualtat conjunt, on s'han de tractar mesures d'abast i aplicació a totes les marques. Així mateix, a la taula també es negociarà la reforma del sistema de comissions del personal de botigues per garantir un impacte significatiu en la retribució de les plantilles. A més, tractaran de buscar fórmules que no només evitin la pèrdua del poder adquisitiu de les plantilles, sinó que la millorin.

UGT ha destacat el "compromís" d'Inditex per impulsar els convenis col·lectius provincials paralitzats, algun des de fa més de 10 anys, que impliquen la congelació dels salaris de les persones afectades. "Desitgem que totes aquestes negociacions donin el seu fruit a la taula de diàleg i Inditex recompensi les plantilles de les botigues del grup de la manera que es mereixen i acord als beneficis que obté", ha recalcat el sindicat.

CGT i USO aniran a la vaga el 7 de gener

Si bé CCOO i UGT, els sindicats majoritaris, han anunciat continuar negociant amb la companyia que presideix Marta Ortega, altres organitzacions sindicals tenen previst anar a la vaga aquesta mateixa setmana. Així, en paral·lel a les negociacions, els sindicats minoritaris CGT i USO han convocat una jornada de vaga per al proper 7 de gener.

La data triada és el primer dia de rebaixes i està convocada per a dues marques del grup: Zara (Lefties i Kiddy's Class incloses) i Pull&Bear, per reivindicar millores salarials. CCOO i UGT, amb un suport de més del 90% de la plantilla, no s'han sumat a aquesta convocatòria, que reivindica equiparar en totes les comunitats autònomes i províncies la pujada salarial pactada recentment amb la representació social a la Corunya.

El passat 22 de desembre es va assolir un acord pel qual el col·lectiu del personal de botiga d'Inditex, que són entre 1.500 i 1.600 persones a la província de la Corunya, tindrà un increment mensual dels plus salarials: 322 euros durant el primer any, 362 euros durant el segon i 382 euros a partir de llavors. Aquestes pujades en 15 mensualitats es tradueixen en uns 5.700 euros a l'any.